23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP ve ESP'den Adana halklarına Newroz çağrısı

Adana'da 21 Mart'ta Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda "Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız" şiarıyla kutlama yapılacak. HDP ve ESP, açıklama yaparak ezilen halkları Newroz'a çağırdı.
Adana'da Newroz mitingi için valiliğe yapılan başvuru sonucu izin alındı. 21 Mart günü saat 13.00'da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda "Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız" şiarıyla kutlama yapılacak. HDP ve ESP, açıklama yaparak ezilen halkları Newroz'a çağırdı.
 
ESP: TECRİDİN ZİNCİRLERİNİ KIRMAK İÇİN ALANLARA
 
Newroz Tertip Komitesi'nde yer alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü Yöneticisi Osman Kara, kutlama için gerekli izinlerin alındığını belirtti ve hazırlıklara ilişkin bilgi verdi.
 
Newroz'un tarihsel önemine dikkat çeken Kara, "Hitler, Mussolini ve Saddam gibi faşist diktatör liderleri görmekteyiz. Buna benzer gelmiş geçmiş tüm zalimler örgütlü halk karşısında uzun vadede duramamış ve yaptıkları zulmün bedelini ödeyerek, lanetli birer unsur olarak tarihteki yerlerini almışlardır" dedi.
 
AKP-MHP faşizminin ülkede mutlak bir tecrit uyguladığını belirten Kara, açlık grevinde olan Zülküf Gezen'in bu tecrit ve insanlık dışı uygulamalara karşı feda eylemi gerçekleştirdiğini hatırlattı. Tecridin büyük bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Kara, "ESP olarak, 21 Mart, saat 13.00'te Mimar Sinan Açık Hava Tiyatro Salonu'nda tecridin zincirlerini kırmak için ülkemizde ve tüm dünyada yeni yüzyılın zalim Dehak'larına karşı Demirci Kawa ruhuyla, tüm ezilen halklarımızla alanlarda omuz omuza halaya duracağız" dedi.
 
HDP: TECRİDE KARŞI NEWROZ ALANLARINA
 
HDP Adana İl Örgütü ise düzenlediği basın toplantısı ile çağrı yaptı. Burada konuşan İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, Leyla Güven ve hapishanelerde açlık grevinde olan tutsakların direnişlerinin zulüm düzenine karşı topyekün bir mücadeleyi ifade ettiğini söyledi. 
 
Tekirdağ F Tipi Hapishanesi'nde bulunan açlık grevi direnişçisi Zülküf Gezen'in bu uğurda yaşamını feda ettiğini hatırlatan Tural, yeni ölümlerin olmaması, büyük acıların yaşanmaması için tecridin kaldırılmasını istedi. Tural, "Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması bütün Türkiye halklarının ortak çıkarınadır" dedi.
 
Adana halklarını, 21 Mart 2019 Perşembe günü saat 13.00'da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak Newroz kutlamasına çağırdı.