23 Eylül 2024 Pazartesi

'HDP umudun, barışın ve demokrasinin seçeneği'

Dağpınar beldesinde halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP'nin bir umudun, barışın ve demokrasinin seçeneği olduğunu söyledi.
Kars'taki halk buluşması ardından Digor'un Dağpınar (Bazarcik) beldesine geçen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindekiler, HDP seçim bürosu önünde toplanan halkı selamladı. Büroya geçen Temelli ve beraberindekiler, halk ile çay içip, sohbet etti.
 
Ardından seçim otobüsüne geçen Temelli ve beraberindeki Dağpınar Belediyesi eşbaşkan adayları Münevver Şubaşı ve Ebubekir Ekmen yeniden halkı selamladı.
 
Eşbaşkan adaylarından sonra konuşan Temelli, 24 Haziran'da seçim barajlarını yıkan HDP'nin, iktidar tarafından önüne konulan tüm barajları yıkacağını söyledi.
 
Kars Belediyesi eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca'yı Kars halkına emanet ettiğini dile getiren Temelli, "Kars bize yakışır. Kars ya me ye, Pazarcı ya me ye. Ben bugün Kars'tan başladım, Pervin arkadaşımız Cizre'de başladı çalışmalara. Pazarcıktan Cizre'ye, Cizre'den Edirne'ye selam olsun. Cezaevlerine selam olsun" diye konuştu.
 
'LEYLA GÜVEN GİBİ NASIR YAĞIZ GİBİ BU MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ'
 
HDP'ye saldırıların temelinde Kürt düşmanlığı yattığına dikkat çeken Temelli, Kürt sorunu çözülmeden ülkeye çözüm, demokrasi ve barışın gelmeyeceğini söyledi. Demokrasi ve barış mücadelesini yükselteceklerini vurgulayan Temelli, "Bu mücadele sadece seçim zamanları değil, onlarca yıldır süregelen bir mücadeledir. Bu mücadelenin şimdi önemli bir etabındayız. Yerel seçimler ayağındayız. Üreten biziz, yöneten biziz. Leyla Güven gibi, Nasır Yağız gibi, Sebahat Tuncel gibi, cezaevinde 331 arkadaşımız gibi bu mücadeleyi yükselteceğiz. Tek bir talepleri var. Türkiye'nin demokrasisi için sesleniyorlar. Leyla Güven 114 gündür 'Sayın Öcalan üzerindeki tecride son verin' diyor. 'Adaleti uygulayın' diyor. Bugün açlık grevinde olan tüm arkadaşlarımızın talebi budur. Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum, gelin bu talepleri karşılayın. Bu talepler karşılanırsa barış için demokrasi için önemli bir adım atılmış olacaktır" diye konuştu.
 
Öcalan'a tecrit uygulandığı günden beri ülkede, hukuksuzluk ve hak ihlallerinin yaşanmaya başladığını söyleyen Temelli, "Demokrasi için, Adalet için tecride son verin. Türkiye'nin bir ucundan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Bu direnişe ses verin. Artık saatler önemlidir. Biz arkadaşlarımızı kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.
 
'KENTLERİMİZİ BU UTANÇTAN KURTARACAĞIZ'
 
HDP'nin umut, barış ve demokrasi seçeneği olduğunu söyleyen Temelli, "Kayyumla yönetilen her yerde iktidara geleceğiz. Kayyum zulümdür. Kayyum bu ülkede faşizmin kurumsallaşmasının göstergesidir. Onların gasp ettiği bütün hakları geri alacağız. Kentlerimizi bu utançtan kurtaracağız. Bazarcık'ı 31 Mart'a alalım ve bir daha vermeyelim. 1 Nisan'dan itibaren Bazarcık'ı halk ile birlikte yöneteceğiz. Halk için, halkla birlikte yöneteceğiz. Tüm üretim kaynaklarını kuruttular. Şimdi birlikte zenginliği oluşturacağız. Yeniden kooperatifçilik, ekonomi anlayışımızla başlayacağız. Türkiye değişecek, dünya değişecek. Bu kadar güçlüdür umudumuz. Şimdi bu umudu İktidara taşıyacağız. 7/24 çalışacağız. Tam bir ay sonra sandıklardan demokrasi, barış, umudu çıkarıp, tecride hep birlikte son vereceğiz" dedi. 
 
Dağpınar'daki buluşmanın ardından Temelli ve beraberindekiler Digor'a geçti.