28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP: Tutuklamalarla susacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar 

Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren Eşbaşkan Kıday, "Bu tutuklamalar HDP ve DBP'nin yılacağı, çalışmalarını noktalayacağı anlamına gelmiyor. Bu partilerin geldiği gelenek hafızalarında yok gibi" dedi.

Mardin'de 29 Şubat günü gözaltına alınan 11 isim arasında bulunan Mardin İl Eşbaşkanları Perihan Ağaoğlu ile partinin eski İl Eşbaşkanı Musa Alkan ve Av. Ali Kahraman'ın çıkarıldıkları mahkemece "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmasına Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) tepki geldi.
 
Tutuklama kararlarına ilişkin partinin Mardin İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya Mardin Milletvekilleri Ebru Günay ve Tuma Çelik de katıldı. 
 
Tutuklama kararlarına konuşan diğer İl Eşbaşkanı Salih Kuday, gerçekleştirdikleri 4'üncü Büyük Olağan Kongreleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partilerini hedef alan sözleriyle parti yöneticilerinin hedef alınıp, gözaltına alındığını ve soruşturmalara maruz kaldıklarını ifade etti.
 
Son bir yıl içinde HDP ve DBP'de il eşbaşkanlığı yapmış olan 6 ismin peşpeşe tutuklanması ile çalışamaz hale getirilmek istendiklerini dile getiren Kıday, "Bu tutuklamalar HDP ve DBP'nin yılacağı, çalışmalarını noktalayacağı anlamına gelmiyor. Bu partilerin geldiği gelenek hafızalarında yok gibi. Bu partinin tarihine baktığımız zaman katliamların, faili meçhullerin, tutuklamaların sürgünlerin olduğu zamanlarda da bu partinin çalışmalarının devam ettiğini görmek lazım" dedi.