23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP seçim bürosuna 'AKP binasına yakın' gerekçesiyle izin verilmedi

Şırnak Valiliği, HDP'nin kent merkezindeki cadde üzerinde açmak istediği seçim bürosuna "AKP il binasına çok yakın" gerekçesiyle izin vermedi.
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmalarına dönük kamu görevlileri eliyle girişilen engellemelere hemen her gün bir yenisi ekleniyor. Partinin Mardin'in Midyat ilçesinde açmak istediği seçim bürosuna izin verilmemesinin ardından Şırnak kent merkezinde açılmak istenen seçim bürosuna da izin çıkmadı.
 
Şırnak Valiliği, kentin Bahçelievler Mahallesi Gaffar Okan Caddesi üzerinde açılmak istenen büroya "AKP il binasına çok yakın olması" gerekçesiyle izin vermedi.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Şırnak Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü tarafından HDP'lilere tebliğ edilen ret kararında; "… seçim bürosu yerinin yapılan detaylı değerlendirme neticesinde; AK Parti il binasına çok yakın olması ve taraflar arasında çıkması muhtemel güvenlik sorunları da göz önüne alındığında söz konusu yerin seçim bürosu olarak açılması uygun görülmemiştir" denildi.
 
İRMEZ: KARAR HUKUKİ DEĞİL
 
Karara tepki gösteren HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, seçim çalışmalarında ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirtti.
 
Şimdiye değin seçimleri demokratik zeminden uzaklaştırılan ve seçimlerin kaderini değiştirecek adımların atıldığını dile getiren İrmez, açmak istedikleri büroya dair ret gerekçesinin de hukuki olmadığını ifade etti.
 
Karşılaştıkları baskı ve engellemelerin çalışmalarını durduramayacağını vurgulayan İrmez, "Seçim çalışmalarımızı daha yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Halkımız 31 Mart'ta bu tür baskılara ve engellemelere karşı ciddi bir cevap verecektir" dedi.