1 Ekim 2024 Salı

HDP saldırganı Soylu'nun adamı

HDP Genel Merkezi önüne polis koruması altında gelerek saldırıda bulunan iki kişinin sarayın bakanı Süleyman Soylu'yla fotoğrafları ortaya çıktı. Soylu'nun daha önce de çok sayıda suç çetesiyle fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Ankara polisinin koruması altında 5 Mayıs günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi önüne gelen 3 kişi polisle birlikte partililere saldırmıştı. Çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiğini iddia eden kişiler ile polis, HDP'lilere sözlü ve fiziki saldırıda bulunmuş, polis amirlerinden biri HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ı "Seni çivilerim" diye tehdit etmişti.

Kendilerini "Diyarbakır Aileleri" olarak tanıtan 3 kişilik çetenin içinde yer alan Süleyman Aydın ve Celil Begdaş'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

SUÇ ÇETELERİNİN LİDERİ SOYLU
Soylu'nun geçmişte de kimi çete liderleri, uyuşturucu kaçakçıları ve devletin organize ettiği saldırılarda yer alan kişilerle fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Yerli kripto para borsası Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer, geçtiğimiz yıl 391 bin kişiyi dolandırarak yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun yapmıştı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le bağlantılı Özer'in, Arnavutluk'a kaçtığı belirlenirken, hakkında Türkiye'nin talebi doğrultusunda Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından kırmızı bülten çıkarıldı. Bu gelişmeler yaşanırken Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in, Soylu ile yan yana çekilmiş fotoğrafının ortaya çıkması gündem olmuştu.

Soylu, bu fotoğrafın sosyal medyada binlerce kez paylaşılması üzerine sosyal medya hesabından, "İlgili şahıs Faruk Fatih Özer'i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019'da yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır" açıklaması yapmıştı.

EL NUSRA ÜYESİ
Suriye'nin Lazkiye kentinde El Nusra çetesinin 2. Sahil Tümeni içerisinde yer alıp, kesik bir baş ile poz veren AKP'nin Kapaklı İlçe Teşkilatı üyesi Emrah Çelik'in 30 Ağustos 2015 tarihinde Soylu'yla birlikte çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

TUĞLUK'UN CENAZESİNE SALDIRANLA SOYLU'NUN POZU
Dönemin HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un hayatını kaybeden annesi Hatun Tuğluk'un 16 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da defnedilmek istendiği sırada cenazeye saldıran ve kamuoyunda büyük tepki çeken fail Murat Alp'in, karakolda Süleyman Soylu ile fotoğraf çektiği ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Soylu, fotoğrafları paylaşanlara hakaretlerde bulunurken, "Önemli olan, hayatımızın her döneminde kimin bizimle fotoğraf çekilip çektirmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışıp karışmadığıdır" sözleriyle kendini savunmaya çalışmıştı.

HAMİLE KADINA SALDIRAN SEL VE SOYLU
İstanbul Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu araca, 7 Temmuz 2019 tarihinde baklavacı Hasan ve Hüseyin Sel kardeşlerce saldırıda bulunulmuştu. Saldırganlardan Hasan Sel'in Soylu ile fotoğrafı sosyal medyada ortaya çıkmıştı.

KAYYUM SOYLU'YU ALTINLARA BOĞDU
Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyum döneminde belediye bütçesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li bakanlara yüzbinlerce liralık hediyeler alındığının açıklaması sonrasında kayyum Vali Mustafa Yaman'ın Cumhurbaşkanı ve Bakan Soylu'ya kuyumcudan 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi. Bu belge ve fotoğraflara rağmen Soylu, hediye aldığı yönündeki haberleri kabul etmedi.

ALEYNA ÇAKIR'IN KATİLİNİN BABASIYLA
Aleyna Çakır'ı, 3 Haziran 2020'de Ankara Keçiören'deki evinde katleden Ümitcan Uygun'un babası Durak Uygun'un Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafları gündeme oturmuştu.

SİLAHLI ÇETEYLE FOTOĞRAF
İstanbul Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme karşı mücadele eden halkın evlerini silahlarla basan 10-15 kişilik çete halkı tehdit etti. Silahlı saldırganlar içerisinde bulunan Ö. Osman N. ve Cafer P'nin sosyal medya hesaplarında AKP'lilerle yakın ilişkilerini gösteren fotoğrafları ortaya çıkarken, 2009'da çete operasyonunda 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ö. Osman N'nin sosyal medya hesaplarında Soylu'yla çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

KOKAİNCİ KÜRŞAT VE SOYLU
Geçtiğimiz yıl lüks otomobilde kokain çekerken fotoğrafı servis edilen AKP'li Kürşat Ayvatoğlu da Süleyman Soylu ile fotoğrafı ortaya çıkanlar arasında yer aldı.

ALİ OSMAN AKAT VE ŞEHMUZ ÖZKAN
Kokain kaçakçılığından tutuklanan Eski Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı ve L'ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ın ve Brezilya'da özel uçakta 1,3 ton kokain ele geçirilmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Şeyhmus Özkan'ın da Soylu'yla olan fotoğrafları medyaya yansımıştı.