23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP: Sağlık emekçilerinin hak arama mücadelesinde yanlarındayız

Sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Haftası'nı kutlayan HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Mengüç ,iktidarın yanlış politikalarına ve kendilerin değersiz gösteren söylemlerine rağmen sağlık emekçilerinin, toplum sağlığı için mesleki ve insani onur için mücadeleye devam ettiğini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç, sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Haftası'nı kutladı. Gece gündüz demeden fedakarca ve cefakarca çalışan sağlık emekçilerinin, yaşatmak için yaşamlarından vazgeçtiğinin altını çizen Mengüç, iktidarın sağlık politikalarına tepki gösterdi. 

20 yıldır Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında AKP iktidarı tarafından adeta angarya çalışmaya mahkum edilen sağlık emekçilerinin değersizleştirildiğini, ötekileştirildiğini ve hedef gösterildiğini kaydeden Mengüç, "Hekimler ve tüm sağlık emekçileri Pandemide hastalandılar, şiddete uğradılar, öldüler, öldürüldüler ama hiçbir ekonomik karşılıkla ödenemeyecek insan sevgisi ve meslek aşkı ile çalışmalarından ve mücadelelerinden vazgeçmediler. İnsan onurunu her şeyin üzerinde tutarak, kendi mesleki ve insani onurlarını hep korudular, korumaya devam ediyorlar" dedi.

Mengüç, şöyle devam etti: "Sağlık emekçilerinin hak arama mücadelesi çerçevesinde 14-15 Mart 2022 tarihlerinde almış oldukları grev kararını saygıyla karşılıyor ve destekliyoruz. Tüm halkımızı da toplumsal sağlık hakkı için sağlık emekçilerinin bu haklı mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz. Halkların Demokratik Partisi olarak hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu yaşam felsefelerini çalışma ve mücadele azimlerini bir kez daha takdir ediyor ve saygı duyuyoruz. Hep birlikte bayram tadında 14 Mart Tıp Günlerini yaşama egemen kılma mücadelesiyle."