30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP milletvekillerinin tutuklanması Manisa'da protesto edildi

HDP'li 2 ve CHP'li 1 milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesine diar açıklama yapan Manisa Emek ve Demokrasi Platformu, faşizm salgınına karşı mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliklerinin düşürülmesi ve tutuklanmalarını protesto etti.

Manolya Meydanı'nda bir araya gelen Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri adına açıklamayı Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Şener okudu. İktidarın, parlamenter rejimin ortadan kaldırılmasına yönelik en ciddi girişimini anayasa değişikliği ile yeni rejime geçişte yaptığını söyleyen Şener, "Saray dışındaki tüm kurum ve kuruluşları sembolik düzeye indirme, etkisizleştirme, 'demokratik sistem işliyor' algısı yaratmaya yönelik vitrinlik malzemeye dönüştürme çalışması olanca hızıyla devam ediyor" dedi.

Şener, Manisa Emek ve Demokrasi Platformu olarak gerilim ve kutsallaştırma siyasetine geçit vermeyeceklerini vurguladı. Pandemi döneminde sadece koronavirüse karşı değil faşizm salgınına karşı da mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.

HDP yürüyüş kolunun 14 Haziran'da Manisa'dan yola çıkacaklarını söyleyen Şener, "Verecekleri zorlu mücadelede desteklerimiz onlarla olacak" dedi.