23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP milletvekilleri direnişteki Ekmekçioğulları işçilerini ziyaret etti

Sendikaya üye oldukları için işten atma saldırısına karşı 21 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdüren Ekmekçioğulları Metal işçilerini, HDP milletvekilleri ziyaret etti

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Ekmekçioğulları Metal ve Kimya Sanayi fabrikasında, Birleşik Metal-İş'e üye oldukları için işten çıkarılan 88 işçinin fabrika önündeki direnişi 21. gününde. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni ile HDP Çorum İl Örgütü, direnişteki işçileri ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, bir taraftan işten atmaların yasaklandığını, bir taraftan da işçilerin Kod-29'dan ahlak ve iyi niyeti suistimalden işten atıldığını söyledi. Bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Kemalbay, "Biz sizin yanınızdayız. Meclis'e taşıyacağız. Bu fabrika patronları da şunu öğrenecekler; işçiler sigortalı, sendikalı ve iş güvenlikli olarak çalıştrılmak zorundalar" dedi.

'İŞÇİLERİN GÜCÜ DAYANIŞMADAN GELİYOR'
Kemalbay, "Eğer işçilerin bu haklarını gasp ediyorlarsa, işçiler de buna boyun eğmeyecektir. İşçilerin gücü dayanışmada ve direnmekten geliyor. Birleşik mücadeleden geliyor. Bizleri çeşitli bahanelerle bölmeye, kutuplaştırmaya çalışanlara taviz vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşman ederek servetlerine servet katmalarına izin vermeyeceğiz. Aramızdaki bu dayanışmayı güçlenmeyi önlemek için ortaya attıkları nifak tohumlarını müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

HDP Milletvekili Kemalbay konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bizim bütün derdimiz Türkiye'de işçinin, emekçinin kadınların, yoksulların, işsizlerin kardeşçe birarada yaşamalarıdır. Haklarıyla haklarını kazanmalarıdır. İnsana yakışır koşullarda çalışmalarıdır, üretmeleridir ve yönetimlere de katılmalıdır. Bu nedenle direnişinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Direnişinizin her zaman yanınızdayız. Amacımız sizin tekrar işinize sağlıklı koşularda dönmenizdir. İş güvenliği koşullarının bu fabrikada sağlanmasıdır. İşçilerin bunu talep etmesi suç değildir.

"İşçinin bir tek sendikası ve dayanışması vardır. Birlikten doğan gücü vardır. O yüzden bu sendikal mücadeleniz mutlaka kazanacak. Yeter ki buradaki grev kırıcılara müsaade etmeyin. Yeter ki bu direnişteki birliğinizi, dayanışmanızı güçlü kılın. Enternasyonal işçi dayanışmasını güçlü kılın. Mutlaka kazanacaksınız."

HDP Milletvekili Murat Çepni ise işçi ve emekçilerin işsizlik ve açlıkla karşı karşıya kaldığını söyledi. İktidarın sınıfa karşı açık bir düşmanlık yaptığını söyledi.