28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP: Keskin Bayındır'ın zafer işareti Kürt halkının zafer pusulasıdır

DBP binalarının basılması ve aralarında Eş Genel Başkan Keskin Bayındır'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına HDP tepki gösterdi. HDP MYK'sı tarafından yapılan açıklamada, "Kimsenin kuşkusu olmasın ki, Kürt halkı ve örgütlü gücü bundan önceki iktidarlar gibi AKP-MHP iktidarını da yenilgiye uğratacaktır. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın gözaltına alınırken yaptığı zafer işareti Kürt halkının zaferinin pusulası, AKP-MHP iktidarının yenilgiden kaçamayacağının göstergesidir" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), DBP binalarının basılması ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile parti yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

HDP bileşeni olan DBP'ye yönelik saldırının Kürt halkının siyasi iradesine yönelik olduğu belirtilen açıklamada, "DBP'nin hedef alınmasıyla asıl amaçlanan şey, seçimlere giderken Kürt halkının iradesinin ve örgütlü gücünün teslim alınmasıdır. AKP-MHP iktidarı, seçim öncesi antidemokratik yöntemlere tevessül ederek en dinamik ve güçlü rakibi olan Kürt halkının iradesini savaş kumpasları, yargı operasyonları ve siyasi darbelerle sindirmek istemektedir" denildi.

İmralı'da mutlak tecridin derinleştirilmesi, polisin siyasetçilere ve tutsak annelerine sokak ortasında işkence yapması ile DBP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonunun, AKP-MHP iktidarının savaşı derinleştirme, muhalifleri, muhalif medyayı susturma ve şiddeti topluma yayma amacı taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, "Kimsenin kuşkusu olmasın ki, Kürt halkı ve örgütlü gücü bundan önceki iktidarlar gibi AKP-MHP iktidarını da yenilgiye uğratacaktır. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın gözaltına alınırken yaptığı zafer işareti Kürt halkının zaferinin pusulası, AKP-MHP iktidarının yenilgiden kaçamayacağının göstergesidir" denildi.

Kürt halkı ve örgütlü gücüyle dayanışma, AKP-MHP iktidarının savaş tamtamları ve siyasi soykırım operasyonları üzerinden yürüttüğü siyasi mühendislik oyunlarına karşı durma çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilinmelidir ki; AKP-MHP iktidarının temel ve yakın hedefi Kürt halkının iradesini teslim almak olsa da varmak istediği nokta Türkiye halklarının bir bütün olarak teslim alınmasıdır.

Bizler, DBP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Demokratik tepkimizi büyüterek bu siyasi soykırım operasyonlarını da boşa çıkaracağımızı bir kez daha yineliyoruz. Demokratik tepkilerimizle kazanan Türkiye halkları, kaybeden ise AKP-MHP iktidarı olacaktır."