8 Ekim 2024 Salı

HDP 'Kayyum zihniyeti ile mücadele' atölyesi düzenledi

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, demokratik kitle örgütleriyle birlikte "Kayyum zihniyeti ile mücadele atölyesi" düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, Diyarbakır'daki demokratik kitle örgütleri ile Demir Otel'de "Kayyum zihniyeti ile mücadele atölyesi" düzenledi.

HDP'li seçilmişler ve demokratik kitle örgütlerinin katıldığı atölyenin açılış konuşmasını HDP'nin STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan yaptı.

Bakırhan, 2016 yılından bugüne kadar devam eden kayyum rejiminin toplumsal boyutuna dair değerlendirmelerde bulunurken, kayyumların yarattığı tahribatlara ilişkin bilgiler verdi.

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eşsözcüsü Hediye Karaaslan ise kayyum saldırılarılarına dair bir sunum yaptı.

Atölyede, birinci kayyum döneminde yaşananlar ve o dönem kayyımlara karşı verilen mücadele, 2016-2019 kayyım süreçlerinin benzer ve farklı yönleri, kayyum rejiminin Türkiye'de devamlılık arz eden bir yönetim şekline dönüşmesi ve kayyım zihniyetini aşmanın çözüm yolları başlıklarında tartışmalar yürütüldü.