30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP Kadın Meclisi'nin ilk yürüyüşü Dersim'de yapılacak

HDP Kadın Meclisi, 'Kadın Mücadelesi Her Yerde' sloganıyla başlattığı kampanyanın son evresini 5 kentteki yürüyüşlerle gerçekleştirecek. İlk yürüyüş Dersim'de yapılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, "Kadın mücadelesi her yerde" kampanyasının devamı olarak 5 kentte yürüyüş düzenleme kararı aldı. Yürüyüş son süreçte kayıtlara "intihar" olarak geçen şüpheli kadın ölümlerinin arttığı Dersim, Ağrı, Aydın, İstanbul ve Mersin kentlerinde gerçekleştirilecek. Yürüyüşle hem şüpheli ölümlere hem de kadın katliamlarına dikkat çekilecek.
Alınan karara göre HDP Kadın Meclisi'nin ilk yürüyüşü, 5 Ocak tarihinde şüpheli şekilde kaybolan ve akıbeti sorulan Gülistan Doku dolayısıyla Dersim'de yapılacak. HDP Kadın Meclisi, tüm kadınları yürüyüşlere katılmaya çağırdı.

HDP Kadın Meclisi'nin kampanya kapsamında 12-18 ve 19 Temmuz tarihlerini kapsayacak yürüyüşlerinin tarih, saat ve buluşma noktaları şu şekilde:

12 Temmuz Pazar günü, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Milletvekili Dersim Dağ'ın katılımıyla saat 13.00'te Dersim Sanat Sokağı.

12 Temmuz Pazar günü HDP milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Hüda Kaya'nın katılımıyla saat 19.00'da İstanbul Süreyya Operası önü.

12 Temmuz Pazar günü HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Feleknas Uca'nın katılımıyla saat 17.30'da Aydın Kent Meydanı.

18 Temmuz Cumartesi günü, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Züleyha Gülüm, Muazzez Orhan, Semra Güzel'in katılımıyla Ağrı'da yürüyüş.

19 Temmuz Pazar günü, HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP milletvekilleri Fatma Kurtalan, Tülay Hatimoğulları ve Dersim Dağ'ın katılımıyla Mersin yürüyüşü.