28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP İzmir Kadın Meclisi: Mülteci kadınlar için sokaklara çıkıyoruz

HDP İzmir Kadın Meclisi, mültecilere uygulanan insanlık dışı politikaları kınadı, mülteci kadınların sesi olmak için 8 Mart'ta sokaklara çıkacaklarını duyurdu.

HDP İzmir Kadın Meclisi, mülteci kadınların sorunlarına dikkat çekmek için parti il binasında açıklama yaptı. 

HDP milletvekili Serpil Kemalbay'ın da katıldığı açıklamayı il yönetiminden Funda Akbulut yaptı. 

AKP'nin mültecileri politik bir araç haline dönüştürdüğünü söyleyen Akbulut, "Mülteci yaşamdan en fazla etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Mültecilerle ilgili araştırma yapan kurumların verilerine göre; Türkiye'de yaşayan 6 milyon mülteci ve göçmen sayısının yüzde 45'ini kadınlar oluşturuyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de; mülteci kadınlar yoksulluk, tecavüz, cinsel ve siyasal istismarla yüz yüze bırakılmaktadır" dedi.

AKP iktidarını insani sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran Akbulut, açıklamasında şunları belirtti: 

"Kışkırtılan ırkçılık, cinsiyetçilikle saldırı altında olmaları, sınır kapılarına yığılmaları ve her toplumun ırkçılığıyla karşılaşmaları bir trajedi olarak yaşanmaktadır. Kadınların ve çocukların hayatlarına yapılan ve insanlık adına utanç duyulacak bu politikaları kınıyoruz. AKP iktidarını, başta mülteci kadınlar olmak üzere;  mültecilere karşı siyasi ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

Biz kadınlar;  mülteci kadınları yollara düşmek zorunda bırakan emperyalist-kapitalist savaş baronlarının vahşet senaryolarını büyük bir barış çizgisiyle bozacağız. Mülteci kadınların haklı taleplerinin yanında dayanışmayı büyütmeyi insani, vicdani, ahlaki ve politik bir görev olarak kabul ediyoruz. 8 Mart haftasında kadınlar olarak; mülteci kadınların da sesi olmak, onları maruz bırakan iktidarlara karşı sokaklara çıkıyoruz. Mülteci kadınlar yalnız değildir."