22 Eylül 2024 Pazar

HDP İzmir İl Örgütü baskılara karşı destek çağrısı yaptı

HDP İzmir İl Örgütü, parti üyelerine yönelik gözaltılara ilişkin yaptığı açıklamada AKP-MHP ittifakının seçim yaklaştıkça HDP'ye dönük baskıları arttırdığına dikkat çekerek, bu baskılara karşı destek çağrısında bulundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Kadir Baydur, Besriye Tekgür, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüsü Atilla Kılıç, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi Buca Eşbaşkanı Levent Gedik ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Satiye Ok katıldı.
 
Burada konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baybur AKP -MHP iktidarının başta HDP olmak üzere bütün demokrasi güçlerine dönük baskı ve sindirme politikaları ile parti yöneticilerinden yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Baybur, baskıların seçim çalışmalarını engellemeye yönelik olduğunu ifade ederek, seçim sürecinde olası gözaltıların 31 Marta kadar sürecek olan seçim programını aksatmayla birlikte yol almaya yönelik olduğunu kaydeden Baybur, demokrasiden yana olan siyasi parti ve oluşumları HDP'yi desteklemeye çağırdı. 
 
ESP adına söz alan Satiye Ok ise yıllardır emekten ve demokrasiden yana olan sol hareketlerin üzerinde yoğun baskılarla toplumsal muhalefeti sindirme politikasına gidildiğini belirtti. Ok, "Bütün seçim dönemlerinde HDP'yi yıpratmak için HDP kadrolarını tutuklama seçim çalışmalarını, bir şekilde demokratik siyaseti engellemeye çalışıyorlar. Bugün de bir bakıma aynı şeyi yapıyorlar. Yerel seçim kararının alındığı dönemde HDP PM ve MYK üyelerinin tutuklanması yöneticilerinin gözaltına alınması seçime yöneliktir. HDP'yi seçim dışına iterek kendi gücünü bu şekilde korumayı hedefliyor. AKP iktidarı karşısında yek muhalif güç var o da HDP'dir" diye konuştu.
 
HDP Eşbaşkanı Besriye Tekgür ise bütün toplumsal muhalefeti HDP ile dayanışma içinde olmaya çağırdı. Tekgür, "Bu faşizan sisteme karşı hiçbir zaman geri adım atmayacağız. HDP dim dik ayakta mücadeleye devam edecek" dedi.