30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP İzmir Gençlik Meclisi: AKP-MHP ittifakı kaybedecek biz kazanacağız

Son dönemde artan baskı ve ajanlaştırma politikalarına karşı açıklama yapan HDP İzmir Gençlik Meclisi, tarihten aldıkları güçle mücadeleye devam edeceklerini kaydetti ve ekledi: "AKP-MHP ittifakı kaybedecek gençler kazanacak, biz kazanacağız."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Gençlik Meclisi, gençliğe yönelik artan baskı ve gözaltılara ilişkin Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. "Gençlik mücadelesine devam edecek, baskılara boyun eğmeyecek" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik de katıldı. 

ÇEPNİ: GENÇLİĞİN DEVRİMCİ MÜCADELESİNDE YANI BAŞINDAYIZ
Söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, gençliğin Denizlerden bugüne faşizme karşı mücadelenin en ön cephesinde yer aldığını kaydetti. Ancak bugün gençliğin en temel görevlerinden birinin daha fazla örgütlenmek olduğunu dile getiren Çepni, şöyle devam etti: "Çünkü en çok saldırılan şey gençliğin çürütülmesi yoluyla örgütsüzleştirilmesidir. Örgütsüzleştirme saldırısına karşı verilecek en güçlü cevabımız daha fazla örgütlenmektir. Her alanda örgütlenmektir. Bizler gençliğin devrimci mücadelesinde yanı başında olacağız. Onlardan aldığımız güçle biz de mücadeleyi yükselteceğiz."

ÇAÇAN: KÜRT HALKINA BAŞLAYAN SAVAŞ GENÇLERE AJANLIK DAYATMASIYLA SÜRÜYOR
Basın metnini ise Hanife Çaçan okudu. AKP-MHP ittifakının, Kürt halkına karşı başlattığı savaşın bugün gençlere yönelik baskı, ajanlık dayatması, gözaltı ve tutuklamalarla sürdürüldüğünü belirten Çaçan, "Partimize, partimizin gençlik mücadelesine, demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesi veren kesimlere yapılan saldırılar bunun açık göstergesidir" dedi. 

Gençlerin bu yöntemlerle susturulamayacağını ve en güçlü yanıtı da 3 Temmuz'da kongrede vereceklerini dile getiren Çaçan, "Kongre öncesi yapılan bu siyasi soykırım operasyonları AKP-MHP faşizminin gençlik mücadelesine yönelik saldırılarının bir boyutudur. AKP-MHP iktidarı, yayılmacı savaş siyasetiyle toplumun tüm değerlerini yok sayarak, gençlik karşıtı bir politikada ısrar etmektedir. Özel savaş politikalarıyla gençler adeta kıskaca alınmaktadır. Bağımlılık, ajanlaştırma ve sistematik cinsel saldırılarla gençlerin, demokratik hak talepleri başlamadan bastırılmak istenmektedir. Gençler değerlerinden alıkonularak, sistemle bütünleştirilmek ve itaatkâr hale getirilmeye çalışılmaktadır. Sistemin yoz ve kimlik bilincinden yoksunlaştırma amacı taşıdığı bu özel savaş politikalarını boşa çıkaracak deneyime ve güce sahibiz. İktidarın toplum ve gençler üzerinde kurduğu baskı politikaları, üniversite kampüslerinden sokaklara kadar her alanda görülmektedir. Üniversitelerde devrimci yurtsever öğrencilere yönelik saldırıların artması bu anlayışın yansımasıdır" ifadelerini kullandı. 

'KAZANAN BİZ OLACAĞIZ'
Gençlerin, halkların ve savaş karşıtı kesimlerin direnişinin savaş çığırtkanlıklarına karşı daima galip geldiğini belirten Çaçan, şöyle devam etti: "Bizler tarihten de biliyoruz ki; gençlerin, halkların ve savaş karşıtı kesimlerin direnişi savaş çığırtkanlarına karşı daima galip gelmiştir. Savaşa karşı çıkmak kadar, bilinçli bir toplum yaratmanın birinci koşulu örgütlülük ve mücadele etmekten geçmektedir. HDP Gençlik Meclisi olarak, AKP'nin sürüklediği uçuruma karşı toplumu koruyacak ve kararlı bir mücadele ile toplumu özgürleştireceğiz. Bir kez daha tüm gençleri bu baskılara, iktidarın 'bekası' için sürdüğü saldırılara karşı HDP Gençlik Meclislerinde örgütlenmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Gençliğin siyasette yer almasına tahammül edemeyen AKP-MHP ittifakı kaybedecek gençler kazanacak, biz kazanacağız."