30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP İstanbul'da düzenleyeceği mitinge çağrı yaptı

HDP İstanbul İl Örgütü, 7 Ağustos günü Kartal Meydanı'nda miting düzenleyecek. "Çözümün kendi elimizde" vurgusunun yapılacağı mitinge ilişkin açıklamada, "Herkesi bu mitingde yer almaya davet ediyoruz" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl örgütü, 7 Ağustos günü "Çözüm bizde, savaşlara ve sömürüye hayır" mitingi düzenleyecek. Kartal Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitinge ilişkin partinin İstanbul il binasında basın toplantısı düzenlendi.

Söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, 7 Ağustos günü saat 17.00'da düzenleyecekleri mitingin dönem programlarının başlangıcı olacağını söyledi. Türkiye'nin bir girdabın içerisinde olduğunu belirten Birol, halkın huzur içinde olmadığı, büyük acıların çekildiği ve kimsenin geleceğine güvenle bakamadığı bir süreç yaşandığına dikkat çekti. Birol, "Türkiye'yi bu girdaba sokan AKP-MHP iktidarı, yayılmacı askeri güçle krizini aşmayı uman bir savaş konseptini benimsemiş durumda" dedi.

'SAVAŞ SİYASETİ KATLİAMLARA YOL AÇIYOR'
İktidarın savaş ve baskı politikasını uzun süredir devam ettirdiğini kaydeden Birol, savaş siyasetinin yoksuluğa, talana, doğa kıyımına, ölümlere ve katliamlara yol açtığını belirtti. Savaş politikasının sonuçlarına değinen Birol sözlerine şöyle devam etti: "Bizler bu ülkenin demokratik geleceği, birlikte yaşama inancı, refah içinde, karnı doyarak, geleceğinden endişe duymadan yaşayabileceği bir ülke inancını hiç yitirmedik, yine aynı inançla problemlerini çözebileceğini inancını da yitirmedik." 

'ÇÖZÜM BİZDE'
Kartal Meydanı'nda 7 Ağustos günü düzenleyecek mitingi, "Çözüm bizde, savaşlara ve sömürüye hayır" sloganıyla gerçekleştireceklerini açıklayan Birol, "Bu iki kelimenin ifade ettiği büyük hakikatin ve gerçeğin ışığında Türkiye toplumunu, iktidarın baskıcı ve faşizan yaklaşımı karşısında sesini daha gür çıkarmaya, çözümün kendi elinde olduğu bilgisini bir kere daha yüksek sesle ve örgütlü ifade etmeye çağırıyoruz" dedi.

Geleceğine güvenle bakan bir toplum olma ihtimalinin hiç az olmadığını ifade eden Birol, "Bütün demokrasi güçlerini, alın teri döken emekçileri, işsizleri, doğası talan edilenleri, geleceğinden endişe duyan bütün gençleri; demokrasi, özgürlük ve eşitlik başlığı altında bir araya gelmeye, çözümün kendimizde olduğu fikrini ifade edecekleri bu mitingde yer almaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

'İKTİDARIN SAVAŞI HALKLARIN SAVAŞI DEĞİL'
HDP İl Eşbaşkanı Ferhat Encu da Kürtçe yaptığı konuşmasında, AKP-MHP iktidarının her şeye zarar verdiğini söyledi. Encu, "Doğaya karşı bir talan uygulanıyor. Kürt halkına, onun diline, temsiliyetine karşı kayyum atandı. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

HDP'nin nefessiz bırakılmak istendiğini söyleyen Encu, "İki yıldır Kobanê kumpas davası gibi davalarla partimiz siyaset dışı bırakılmak isteniyor. Kürt halkı olarak, işçiler, emekçiler ve baskı altında olan bütün halklar buna karşı sesimizi yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

AKP-MHP iktidarının yürüttüğü savaşın, halkların savaşı olmadığını vurgulayan Encu, iktidarın savaşına karşı ses çıkarma çağrısı yaptı. Encu konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi: "AKP-MHP faşizmine karşı meydanda olalım. Hep birlikte barış ve özgürlüğü bu topraklara getirelim."

'7 AĞUSTOS GÜNÜ BULUŞALIM'
HDP'nin kriminalize edilmesine karşı herkesi 7 Ağustos günü düzenleyecekleri mitinge davet eden Encu, "HDP, bu ülkede önemli bir role sahip. HDP'nin olmadığı siyaset kirlidir ve anlamsızdır. Gelin hep birlikte anlamlı bir siyaset yürütelim" diye konuştu.