21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP İstanbul Kadın Meclisi: Her yerde mücadelemizi büyüteceğiz

HDP İstanbul Kadın Meclisi, Kadıköy'de yaptığı eylemle her yerde kadın mücadelesine yönelik saldırılara karşı mücadeleyi sürdüreceğini belirtti, kadınları örgütlü mücadeleye çağırdı.

HDP İstanbul Kadın Meclisi, "Kadın mücadelesi her yerde" kampanyası kapsamında, Kadıköy'deki Eminönü İskelesi önünde açıklama yaptı. 

Tutsak kadın siyasetçilerin resimlerinin olduğu dövizlerin taşındığı eylemde,"Jin jiyan azadi", "Kadın yaşam özgürlük", "Bı ji tekoşina jinan", "Yaşasın kadın mücadelesi", "Kayyum gidecek biz kalacağız" sloganları atıldı.

Eyleme, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, ÖGK'nın da aralarında olduğu kadın örgütleri de katıldı.

İlk olarak HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut konuştu. HDP Kadın Meclisi'nin başlatığı merkezi kampanyanın bu haftaki ayağında, kayyumlar ve eşbaşkanlık sistemine yönelik saldırıları işlediklerini söyleyen Bulut, "Biz kadınlar bu ülkenin savaşla, hırsla, sömürüyle, zulümle yönetilmesini istemiyoruz. Bunu değiştireceğiz" dedi. 

AKP-MHP iktidarının dört bir yanda savaş politikalarını sürdürdüğünü kaydeden Bulut, dün Kobane'de üç Kürt kadın siyasetinin katledildiğini hatırlattı ve "Alanlarda, sokaklarda her yerde sözümüzü söyleyerek ölümün, katliamların önüne geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Bulut, kadınların her yerde oylarına ve iradelerine sahip çıkacaklarının altını çizdi.

Ardından ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci konuştu. Kadınların rengiyle, sesiyle en önemlisi de örgütlü mücadelenin olmadığı yerde hak gasplarının arttığına dikkat çeken Bahçeci, "Haklarımıza da, kazanımlarımıza da sahip çıkmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Eylemde, HDP ilçe eşbaşkanları, tutsak olan siyasetçilerin gönderdiği ve mücadele yaşamlarının anlatıldığı kısa mesajlar okudu.