23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP iki koldan seçim maratonuna başlıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1 Mart itibariyle iki koldan seçim maratonuna başlıyor. 31 Mart tarihine kadar sürecek olan bir aylık kesintisiz seçim maratonunda HDP 80'den fazla eylem ve etkinlikle seçmenleriyle buluşacak.
AKP/MHP faşist bloğunun saldırılarının hedefinde yer alan ve yerel seçimlerin kaderinin belirlenmesinde önemli bir yerde duran HDP, yarından itibaren 1 aylık kesintisiz seçim maratonuna başlıyor.
 
HDP seçim maratonunun startını yarın Cizre ve Kars'taki halk buluşmaları ile verecek. HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan'ın iki ayrı koldan günde en az 2 miting ve halk buluşması yapacağı program kapsamında HDP, 30'u miting olmak üzere toplamda 80'den fazla halk buluşması, büro açılışı gibi etkinliklerde seçmeni ile bir araya gelecek. 
 
Yapılacak olan halk buluşmalarına, HDP'nin seçim ittifakı yaptığı Kürt partilerin genel başkanları ve bileşen partilerin yöneticileri de dahil olacak. HDP 21 Mart tarihinde Diyarbakır ve İstanbul'da Newroz kutlamaları ile seçim mitinglerini buluşturmayı amaçlıyor.
 
Türkiye'nin batısında özgün programlar ve iddialı olduğu kimi kritik yerlerdeki mitingler ile seçmeni ile buluşmayı amaçlayan HDP, ayrıca Kürt illerini bir baştan bir başa seçim çalışmaları kapsamında turlamayı amaçlıyor. HDP Eş Genel Başkanları'nın geçtiği her yerleşim yerindeki halk buluşmalarının da birer mitinge dönüşmesi bekleniyor. HDP bütün bu seçim çalışmalarını canlı yayınlarla, kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden ve alternatif kanallarla halka ulaştırmak için de bütün hazırlıklarını tamamladı.