25 Eylül 2024 Çarşamba

HDP heyeti Şenyaşar ailesinin iftarına konuk oldu

Adalet Nöbetinin 751. gününde olan Şenyaşar ailesinin iftar sofrasına konuk olan HDP heyeti, ailenin adalet mücadelesini yükselteceklerini kaydetti. HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Urfa halkına seslenerek ailenin yaşadıklarını hatırlayarak oy kullanılması çağrısı yaptı ve ekledi: "Urfa halkı Adalet Bakanını da tanıyor Şenayaşar ailesini de."

Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi 751. gününü tamamladı. 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının Urfa'nın Suruç ilçesindeki Şenyaşar ailesinin işyerine oy için gitmiş, ret yanıtı alınca aileye saldırmıştı. İşyerinde başlayan saldırı Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından hastanede lince dönüşmüştü. Katliamda eşi ve iki oğlu katledilen, katliamın tüm sorumluluğu üzerine yıkılarak bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan ölü taklidi yaparak kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 751. gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile Kürt siyasetçi Ahmet Türk'ün katımıyla sürdü.

TÜRK: ZULÜM DÖNEMİ SON BULACAK
Ziyarette kısa bir konuşma yapan Türk, Kürt halkının zulüm sistemine karşı yürüttüğü mücadeleyi hatırlattı. Şenyaşar ailesinin direnişini selamlayan Türk, "İnanıyoruz artık bu zulüm döneminin sonudur ve gerçekten katillerden hesap sorulacak. Mağdurların gelecekle ilgili daha özgür bir geleceğe doğru adım atacağı inancındayız" dedi.

BULDAN: DEVRAN DÖNECEK
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Emine Şenyaşar ile yan yana olmaktan onur duyduklarını dile getirdi. Bugünkü iftarı Şenyaşar ailesiyle yapacaklarını belirten Buldan, Emine Şenyaşar'ın yaşadığı acıyı yakından hissettiklerini belirtti. Faillerin belli olduğu ancak hukukun işletilmediği bu dönemde Emine Şenyaşar'ın tek talebinin suçluların yargılanarak cezalandırılması olduğunu hatırlatan Buldan, "Elbette gidenlerin geri gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Ama failler yargılandığı ve cezalarını bulduğunda teselli olacağız. Bu devranın döneceğine yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'URFA HALKI ADALET BAKANINI DA ŞENYAŞAR AİLESİNİ DE TANIYOR'
Urfa'nın vicdanlı insanlarına seslenen Buldan, Emine Şenyaşar'ın adalet çığlığı göz önünde bulundurularak oy kullanılmaya çağırdı ve şöyle devam etti: "Karşımıza Adalet Bakanını aday olarak çıkarmış olabilirler ama Urfa halkı Adalet Bakanını da tanıyor Şenyaşar ailesini de. Ve verilecek oyların tamamıyla insanların vicdanıyla, geleceğini göz önünde bulundurularak verilmesini temenni ediyorum. Emine Şenyaşar annemizin acısın bir kez daha yürekten paylaşıyorum. Adaletin mutlaka sağlanacağına, AKP hükümeti gittikten sonra sağlanacağına da inanıyorum."

Konuşmaların ardından iftara geçildi.