25 Eylül 2024 Çarşamba

HDP Gençlik Meclisi: Mücadeleye devam edeceğiz

HDP Gençlik Meclisi, gözaltına alınan 29 kişi hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Bizler meşruiyetimizi ve haklılığımızı halkımızdan ve mücadelemizin haklılığından alıyoruz. Mücadelemize devam edeceğiz" denildi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, birçok kentte üyelerine yönelik düzenlenen gözaltı saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. 

45 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, sabah saatlerinde özel harekat timlerin de dahil olduğu polis baskınlarında 6'sı yürütme kurulu olmak üzere 29 Gençlik Meclisi üyesi gözaltına alınmıştı.

Saray medyası tarafından sürekli hedef gösterilen HDP Gençlik Meclisi açıklamasında, Diyarbakır'da gözaltına alınan Gülistan Yiğit'in çıplak arama maruz kaldığı ve işkence gördüğü bilgisine yer verdi. 

Açıklamada, "Halk iradesini Kayyım Darbesi ile gasp eden, gasp ettiği belediyelere sömürge valiliği mantığıyla kaymakam ve valilerini atayan, kadın kazanımlarını yok etmeye çalışan, halkların ortak devrimi olan Rojava Devrimini boğmaya çalışan iktidarın çöküşü yakındır. İktidar, tüm bu saldırıların karşısında büyüyen ve evrenselleşen bir halkın özgürlük mücadelesinin olduğunu bilmelidir" denildi.

"Mücadelemizi haklılığımızdan alıyoruz" ifadesinin yer aldığı açıklamada, "Gençlik Meclisimizin çalışmalarını her fırsatta kriminalize etmeye çalışan, yasadışı olduğunu iddia eden iktidar medyası ve yargısı bilmelidir ki; bizler meşruiyetimizi ve haklılığımızı halkımızdan ve mücadelemizin haklılığından alıyoruz. Bu yüzden yıldırmaya yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarına rağmen bir adım dahi geri atmadan devraldığımız bu büyük yürüyüşü zafere ulaştırana kadar durmadan mücadeleye devam edeceğiz" denildi.