1 Ekim 2024 Salı

HDP: Fatsa fikri bizi sorumluluğa çağırıyor

Devrimci belediye başkanı Fikri Sönmez için Fatsa'da düzenlenen anmada HDP'li belediyelerde Fikri Sönmez'in fikrinin ilhamı ile çalışmalar yapıldığı kaydedildi ve Fikri Sönmez'in yol göstermeye devam ettiği belirtildi. 

Fatsa'nın devrimci belediye başkanı Fikri Sönmez için Fatsa'da düzenlenen anma törenine Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Fikri Sönmez'in oğlu Naci Sönmez, MYK üyesi Sultan Özcan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, PM Üyeleri Nurcan Karasu, Nuray Bedirkum, Recep Demirci ile Artvin, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'dan parti üyeleri ve bileşenlerin temsilcileri katıldı. 

ÖZCAN: FATSA FİKRİ BİZİ SORUMLULUĞA ÇAĞIRIYOR
Söz alan MYK üyesi Sultan Özcan, "Benzer bir görevi yaparken nasıl ki Fikri Sönmez'in önüne bent çektiler, 12 Eylül zindanlarına attılar; halkçı belediyecilik yaptıkları için Selçuk Mızrak, Gültan Kışanak ve Sara Kaya'yı da görevden aldılar ve yerlerine kayyım atadılar. Arkadaşlarımızın selamlarını iletmek istiyorum, selamları Fikri Sönmez'e ulaşsın istiyorum. Çünkü HDP'li belediyelerde Fatsa fikrinin ilhamı ile çalışmalar yapıldı" dedi.

Özcan, tek adam rejiminin Selçuk Mızraklıları, Gültan Kışanakları hapishanede rehin tuttuğuna dikkat çekerek, "Bunu bozacak yegâne yol Fatsa fikrinden geçiyor. Faşizmin yükselişini durduracak, demokratik yerel yönetimleri ve demokratik cumhuriyeti inşa edecek en geniş demokratik güç birliğini ve yeni yaşamı inşa etme görev ve sorumluluğu hepimizin omuzlarındadır. Fatsa fikri bizi bu sorumluluğa çağırıyor" diye konuştu.

SÖNMEZ: FİKRİ SÖNMEZ YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDECEK
Naci Sönmez ise şunları söyledi: "Fikri Sönmez benim açımdan, bir oğul ve siyasi dava arkadaşı olarak asla geçmişte kalmış bir değer değildir. Fikri Sönmez fikirleri yaşatılabildiği oranda değerlidir. Fikri Sönmez'in ayak izlerini ve ışığını Avrupa'daki yeni sol hareketlerde, Latin Amerika'daki köylü hareketlerde ve bölgemizde Ortadoğu'da yerinden yerelinden hangi halk kendini yönetme kavgası veriyorsa orada görmek mümkündür. Bir evlat olarak çok onur duyuyorum. Bugün biz de farklı yerlerde birlikte mücadele ederek Türkiye'ye demokrasi getirmeye çalışıyoruz ve Fikri Sönmez de bize yol göstermeye devam edecek."