1 Ekim 2024 Salı

HDP Doğubayazıt ilçe binasına polis baskını protesto edildi

HDP Doğubayazıt ilçe binasına yapılan polis ve ev baskınlarıyla 3 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev basınlarında Hakların Demokratik Partisi (HDP) Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Gönül Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclis Üyesi Abdullah Ekelik ve HDP eski ilçe yöneticisi Bahattin Öztürk gözaltına alındı.

Ev baskınlarının ardından HDP Doğubayazıt İlçe binası da polis tarafından basıldı.

'AKP TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GİDECEK'
Polis baskını ve gözaltı saldırısına karşı HDP ilçe binası önünde eylem yapıldı.

"Rehim alabilirsiniz, teslim alamazsınız" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, siyasi soykırım operasyonlarının AKP'nin gidişini engelleyemeyeceğini belirtti.

Taşdemir, "Sabah siyasi soykırım operasyonu ile uyandık, arkadaşlarımız gözaltına alındı, parti binamız basıldı. Biz bu iktidarın siyasi soykırım operasyonlarını iyi biliyoruz. Kaybeden AKP iktidarı gittikçe saldırganlaşıyor. Kirli siyaseti ayyuka çıkmış AKP bize saldırıyor. Hiçbir baskı, zulüm bize geri adım attıramayacak, her koşulda AKP faşizmine karşı mücadele edeceğiz" dedi.

İktidarın yoksulluk ve açlık politikalarının üstünü bu tür operasyonlarla kapatamacağına dikkat çeken Taşdemir, "Baskı, zulüm ve operasyonlar onların gitmesini engelleyemeyecektir. Bu zulüm iktidarını partimizin direnişi ile tarihin çöp sepetine atacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından kitle slogan atarak parti binalarına polis baskını ve üç kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.