1 Ekim 2024 Salı

HDP: Direnme gücümüzü Denizlerin mirasından alıyoruz

HDP MYK, devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ülke halklarının yüreğinde ve mücadelesinde ölümsüzleştiğini belirterek, Denizlerin yaktığı meşalenin ışığında karanlığı aydınlatmak için yürümeye devam edeceğini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 6 Mayıs 1972'de idam edilen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı ölümsüzlüğünün 50'nci yılında andı.

Deniz Gezmiş'in babasına yazdığı son mektubundaki "Mektup elinize geçmiş olduğu zaman aranızdan ayrılmış bulunuyorum. (…)  Ben erken gitmeyi normal karşılıyorum. Bu yola bilerek girdim ve sonunun da bu olduğunu biliyordum. Türkiye'de yaşayan Kürt ve Türk halklarının da bizi anlayacağına inanıyorum. (…) Son anda yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtiyorum…" sözleri hatırlatılan açıklamada Gezmiş, Aslan ve İnan'a siyasi bir cinayetle ödetilmek istenen ağır bedeli kararlılıkla ve gülümseyerek karşıladığı vurgulandı.

'YOLUMUZU AYDINLATIYORLAR'
Yaşamlarını Türkiye halklarının kurtuluşuna feda eden 3 Fidan ve ardıllarının katledilmesinin mücadeleyi bitiremediği ifade edilen açıklama, şöyle devam etti: "Deniz, Hüseyin ve Yusuf başta olmak üzere özgürlük, eşitlik, barış ve kardeşlik yolunda hayatını feda edenler, Türkiye halklarının yüreğinde ve mücadelesinde ölümsüzleşti. Onların yaktığı meşaleyle toplumun devrim ve değişim mücadelesi büyüyerek, gelişerek bugünlere geldi. Denizlerin, Mahirlerin, Mazlumların, Hayrilerin, Kemallerin ve İboların ektiği tohumlar büyüdü, gelişti ve bu uğurda mücadele eden herkesin, hepimizin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Denizler, milyonların yüreğinde yer edinirken, onların idamına onay verenler tarihin karanlık sayfalarında yer aldılar ve utançla yad ediliyorlar."

'DENİZLERİN ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI İÇİN YOLA ÇIKTIK' 
Denizlerin idam sehpasındaki son sözleri olan "Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği" ifadesinin derinleşen krizlere, talana, yalana, kutuplaşmaya karşı ortak mücadele çağrısı olduğuna işaret edilen açıklamada, HDP'nin bu çağrının gereklerini yerine getirmek üzere yola çıktığı ve her türlü saldırı ve provokasyona rağmen direnme gücünü Denizlerin, Mazlumların, İboların miras bıraktığı mücadele pratiğinden aldığı kaydedildi.

'DÜN 3 FİDAN'I KATLEDENLER BUGÜN PARTİMİZİ KAPATMAYA ÇALIŞIYOR'
"Denizlerin idamına onay verip utançla anılanların mirasını alanlar da tarihten ders almadıkları gibi benzer yöntemlerle sonuç almaya çalışıyor. Dün 3 Fidan'ın katledilmesine, halkın özgürlük taleplerinin bastırılmasına sebep olanlar bugün de soygun düzenini devam ettirmek için muhalifleri cezaevlerine doldurmaya, partimizi kapatmaya, siyasi darbeyle halkın iradesine el koymaya ve provokasyonlarla varlıklarını sürdürmeye çalışıyor" denilen açıklamada, devrimcilerin bu girişimlere karşı baş eğmediği ve geleceğe yürümeye devam ettiği dile getirildi.

'YÜREĞİMİZDE YAŞIYORLAR'
Deniz, Yusuf ve Hüseyin başta olmak üzere devrim ve demokrasi şehitlerinin ülke halklarının yüreğinde ve zihninde yaşamaya devam edeceği belirtilen açıklamada, "Miraslarına sahip çıkarak Türkiye halklarının hak ettiği eşit ve özgür yaşamı yaratmak için mücadeleyi kararlılıkla büyüteceğiz ve karanlığı mutlaka aydınlatacağız" ifadeleri kullanıldı.