23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP, direnişteki NAK Kargo işçilerini ziyaret etti

HDP'nin İş ve Aş Buluşmaları kapsamında ücretsiz izin adı altında işten çıkarılan NAK Kargo işçilerini ziyaret etti.

İzmir Işıkkent'te bulunan NAK Kargo'da çalışan 5 işçi, "Pandemi ve mevsimsel geçiş süreçlerine bağlı olarak işlerin azalması" gerekçesiyle 16 Ocak'ta ücretsiz izin adı altında işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler, NAK Kargo önünde 18 Ocak'ta "İşimizi geri istiyoruz" diyerek direnişe başladı.

Açıklamaya HDP Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç ile milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz katıldı. 

Eylemde basın açıklamasını işten atılan Abdulkerim Bişkin okudu. Bişkin, işe dönme taleplerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından konuşan HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, "Pandemi bize bir kez daha dünyanın işçi sınıfının ellerinde döndüğünü gösterdi. 'Sermaye olmadan olmaz' diyorlardı. Oysa pandemide sermayenin, zenginlerin yüksek güvenlikli evlerine çekildiğini, kendini korumak için ortadan kaybolduğunu gördük" diyerek işçilere "Yanınızdayız, hayatın her alanında birlikte direneceğiz, birlikte kazanacağız" ifadelerinde bulundu.