7 Ekim 2024 Pazartesi

HDP: Din alimlerinin gözaltına alınması kabul edilemez

HDP, bu sabah saatlerinde 5 ilde 28 Din Alimleri Derneği (DİAY-DER) ve Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesinin gözaltına alınmasını kınadı.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, bu sabah saatlerinde 5 ilde 28 Din Alimleri Derneği (DİAY-DER) ve Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Hatimoğulları, "Değerli din alimlerimizin gözaltına alınmaları somut bir suçlamaya dayanmamaktadır ve asla kabul edilemez. İktidarın yanlış politikalarını kabullenmeyen muhalif din alimlerine yapılan bu baskı ve gözaltıları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Muhalif din alimlerinin her türlü hukuksuzluğu kullanarak gözaltına alınmaları ve demokratik haklarını kullanmalarının engellenmesinin asla hoş görülemez olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, "Bu tür gözaltı ve baskılar, halklarımız ve onların doğal temsilcileri olan din alimleri ve kanaat önderlerinin saflarını daha da sıklaştırmalarını sağlayacaktır. Gözaltına alınan din alimleri derhal serbest bırakılmalıdır" diye belirtti.