30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP: Deniz Poyraz'ın katilinin arkasındaki güçler bugün yine ortaya çıktı

Deniz Poyraz'ı katleden faşist tetikçi Onur Gencer'in yargılandığı duruşma öncesi silahlı saldırı girişiminde bulunulmasına ilişkin açıklama yapan HDP MYK, iki gün önce de HDP milletvekillerine tehdit mesajı geldiğini belirtti. Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydeden HDP MYK, "Susmayın, gelişmeleri görmezden gelmeyin, karanlık odakların planlarına teslim olmayın" diyerek kamuoyuna çağrı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Deniz Poyraz'ın katledildiği günden bugüne saldırının planlı ve örgütlü olduğunu, azmettirenlerin ve planlayıcıların bilinerek karanlıkta bırakıldıklarını, katilin korunup kollandığını ve bu güvenle hareket ettiğini, devlet içindeki odakların kaos planları peşinde olduklarını her fırsatta söylediklerini hatırlattı. 

Tetikçi faşist Onur Gencer'in yargılandığı davanın bugün görülecek 4. duruşması öncesi gerçekleşen silahlı saldırı girişimine dikkat çekilen açıklamada, "Duruşma öncesinde İzmir Adliyesi önüne il ve ilçe yöneticilerimiz, siyasi parti ve STK temsilcileri, milletvekilleri didik didik aranarak alınırken, elinde uzun namlulu silah olan bir şahıs arama noktalarından rahatça geçmiş, adliye önüne girmiş ve yeni bir saldırı girişiminde bulunmuştur" denildi. 

Saldırı öncesi milletvekillerine tehdit mesajları geldiği belirtilen açıklamada, "17 Temmuz 2022 Pazar günü sabah saatlerinde Akın Akgöz isimli bir şahıs, milletvekillerimize '… Siz İzmir Adliyesi önünde toplanın, biz de bir kardeşimizi canlı bomba olarak yollayıp…' vb. şeklinde açık tehdit mesajları göndermiştir. Biz, bu şahıs ve tehditleri hakkında ilgili mercileri dün sabah uyardık" ifadeleri kullanıldı. 

Bu saldırı girişiminin bir kez daha ilk günden beri dile getirilen iddiaları doğruladığı kaydedilen açıklamada, iktidara, İçişleri Bakanlığı'na ve İzmir Emniyeti'ne şu sorular yöneltildi:
 🔹 "Bu saldırgan ile vekillerimizi tehdit eden kişi arasında bir bağ var mıdır?
 🔹 Bu saldırgan ile Deniz Poyraz'ı katleden kişi arasında bir bağ var mıdır? 
 🔹 Bu saldırgan da önceki katil gibi aynı odaklar ve çeteler tarafından eğitilmiş midir? 
 🔹 Bu saldırgan da Deniz Poyraz katliamını gerçekleştiren güçler tarafından mı organize edilmiştir?
 🔹 Bu saldırgan da partimize karşı harekete geçirilen katliam hücrelerinin bir üyesi midir? 
 🔹 Bu saldırgan o kadar yoğun önlemlere rağmen adliye binasına bu kadar rahat nasıl yaklaşabilmiştir?"

Açıklamada, "Halklarımıza ve demokrasi güçlerine çağrımızdır. Bu saldırılar sadece partimize yönelik değildir, partimiz şahsında demokratik siyaseti ve bir arada yaşama iradesini hedeflemektedir. Bu saldırılar Türkiye'yi karanlığa mahkûm etme, iktidarın ömrünü uzatma planlarının yansımalarıdır. Benzer girişimler derinleştirilmeden, bunları durduracak önlemleri almak sadece bir sorumluluk değil Türkiye'nin geleceğini düşünen herkes için bir görevdir. Bu kaos planlarını birlikte durdurabiliriz. Susmayın, gelişmeleri görmezden gelmeyin, karanlık odakların planlarına teslim olmayın" denildi.