25 Eylül 2024 Çarşamba

HDP: Bu operasyon sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonudur

Seçim sandıklarını koruyacak, hukuksuzluklarla mücadele edecek avukatların, kamuoyunu bilgilendirecek gazetecilerin, AKP ile sahada mücadele eden HDP'lilerin eş zamanlı gözaltına alınmasının tesadüf olmadığının altını çizen HDP MYK, "Bu operasyon topluma ve onun siyasi tercihlerine açık bir gözdağı ve tehdittir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 ilde yargı eliyle gerçekleştirilen operasyona ilişkin açıklama yaptı. AKP iktidarı ve güdümündeki yargının gerçekleştirdiği bu saldırının nedeninin 14 Mayıs seçimlerine yönelik bir darbe süreci olduğu belirtilen açıklamada, "Bu operasyon sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonudur. Bu operasyon topluma ve onun siyasi tercihlerine açık bir gözdağı ve tehdittir" denildi.

Seçim sandıklarını koruyacak, hukuksuzluklarla mücadele edecek avukatların, kamuoyunu bilgilendirecek gazetecilerin, AKP ile sahada mücadele eden siyasetçilerin eş zamanlı hedeflenmesinin tesadüf olmadığının altı çizilen açıklamada, "İktidar ilk önce besleyip büyüttüğü çeteleri ve mafyayı sahaya sürerek onlara IŞİD diliyle toplumu tehdit ettirdi, şimdi de polis ve yargı marifetiyle doğrudan seçimlere müdahale ediyor. Sokaklarda açık açık 'kafa kesme' tehditleri savuran, seçmenlerimizi çocuklarıyla tehdit eden çetelere dokunmayan yargı ve kolluk AKP ve MHP seçim kampanyasına dahil olmuştur" ifadeleri yer aldı. 

Kaybettikçe saldırganlaşan, saldırganlaştıkça kaybeden AKP-MHP iktidarının kendisini bekleyen akıbetten kurtulamayacağını ve bunun son çırpınışları olduğu söylenen açıklamada, "Bu tehdit ve şantaj düzeninin sona ermesini isteyen, yıllardır uygulanan hukuksuzluklarla hesaplaşma iradesi gösteren herkesi bu saldırılara karşı açık tutum almaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan her bir kişinin yerine binleri, on binleri sorumluluk üstlenerek seçim çalışmalarına katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya ve darbeye karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz. Biz buradayız ve mutlaka kazanacağız" denildi.