1 Ekim 2024 Salı

HDP bileşenleri: Tüm gücümüzle HDP'yi savunacağız

HDP bileşeni 6 parti ortak açıklama yaparak, HDP'ye yönelik saldırıya tepki gösterdi. HDP'yi tüm güçleriyle savunacaklarını vurgulayan HDP bileşenleri, partilerine yönelik saldırılara karşı ortak tutum alma çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşeni Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Yeşil Sol Parti, HDP'ye yönelik dün gerçekleştirilen saldırıya ilişkin ortak açıklama yaptı.

HDP Genel Merkezi önünde dün sabah başlayan ve gün boyu süren saldırganlığın, Deniz Poyraz'ın İzmir il binasında katledilmesi, HDP binalarına yönelik saldırılar, HDP kapatma davası ve Kobanê kumpas davası gibi saldırılar dizisinin yeni bir halkası olduğu vurgulanan açıklamada, "Hepsinin ortak amacı; HDP'nin susturulması, Kürt halkının, emekçilerin, gençlerin, kadınların ve tüm ezilenlerin örgütlü iradesinin ezilmesi, sesinin kesilmesidir" denildi.

'SALDIRI TÜM EMEKÇİLERE, EZİLENLERE'
Siyasi iktidarın HDP'nin kapatılması veya pratikte etkisizleştirilmesini, siyaset yapamaz duruma sokulmasını, HDP kitlesinin örgütsüz ve hareketsiz hale getirilmesini seçimleri kazanmanın zorunlu koşulu olarak gördüğü kaydedilen açıklamada, "Gerçekten de HDP, ülkenin geri dönülmez bir faşizm karanlığına sürüklenmesinin, toplumsal yaşamın kurutulmasının önündeki en büyük engel, en sağlam barikattır. İşte bu yüzden de, HDP'yi hedef alan planlı ve kapsamlı saldırı, esasen tüm demokrasi güçlerine, barış ve özgürlük isteyen herkese, emekçilere, ezilenlere, baskı altındaki halklara, inanç topluluklarına yöneltilmiş bir saldırıdır" diye belirtildi.

HDP'YE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI ORTAK TUTUM ALMA ÇAĞRISI
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'a yöneltilen tehdidin AKP-MHP faşist bloğunun kadın düşmanlığının bir sonucu ve erkek-devlet şiddetinin bir belgesi olduğu vurgulanan açıklamada, "Bugün HDP'yi savunmak, demokrasiyi, özgürlükleri, barışı, eşitliği savunmanın koşuludur" denilerek, tüm emek ve demokrasi güçlerine HDP'ye yönelik saldırılar karşısında ortak tutum alma, HDP'nin siyaset yapma hakkını savunma çağrısı yapıldı.

'TÜM GÜCÜMÜZLE HDP'Yİ SAVUNACAĞIZ'
HDP'ye yönelik saldırıyı kendilerine yapıldığına işaret eden DBP, Devrimci Parti, ESP, SODAP, SYKP ve Yeşil Sol Parti ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bu saldırıyı boşa çıkarmak, tüm HDP'lilerle birlikte hepimizin ortak görevidir. Tüm gücümüzle HDP'yi savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

"Bugün HDP'de cisimleşen halkların, emekçilerin ve ezilenlerin örgütlü iradesi engellenemez, susturulamaz! Çünkü HDP halktır, HDP umuttur! 'Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez'!"