25 Eylül 2024 Çarşamba

HDP Ankara İl Örgütü kongreye hazırlanıyor: Birlikte dayanışmayı büyütelim

HDP Ankara İl Örgütü'nün "Umut ve Cesaret ile Örgütlenelim Faşizmi Yenelim" şiarıyla 21 Aralık'ta gerçekleştireceği 3'üncü olağan kongresi için katılım çağrısında bulunan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Birlikte dayanışmayı büyütelim" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü "Umut ve Cesaret ile Örgütlenelim Faşizmi Yenelim" şiarıyla 21 Aralık'ta yapılacak 3'üncü olağan kongrelerine ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına HDP Ankara İl Eşbaşkanları Hüseyin Gevher ve Zeyno Bayramoğlu, HDP Ankara Milletvekilli Filiz Kerestecioğlu, ESP, Devrimci Parti, SYKP, HDK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Hüseyin Gevher, partilerinin sürdürdüğü ekolojik, demokratik, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı kadın özgürlükçü programı ile birlikte yeni bir yaşam mücadelesi ve siyasal hayatta özgün bir özne durumuna geldiğini söyledi. Gevher, "Çöktürme planları doğrultusunda yıllardır, her gün yapılan baskınlar, saldırılar, yasaklamalar, KHK örneğinde olduğu gibi işinden ekmeğinden etmeler, gözaltılar, siyasi soykırım operasyonları, tutuklamalar, kayyım atamalarıyla gerçekleştirilen irade gasplarına karşın taşıdığımız bu anlayışla, demokratik çözüm siyasetinde sergilediğimiz çizgileşen tutumumuzla Türkiye halklarının umudu, güveneceği parti durumuna geldik" dedi.

'TOPLUMSALLAŞAN BİR PARTİ KARARLILIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'
HDP olarak umut veren ve güvenilir bir parti olma noktasında kalmayı yeterli görmediklerini belirten Gevher, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürdün, Türkün, Türkiye'de yaşayan tüm halkların, Alevinin, Sünninin tün inanç ve kültürlerin, emekçilerin, kadınların, gençliğin, özcesi tüm ezilen toplulukların içinde örgütlenmiş, sorunların çözüm gücü, iradesi olabilecek düzeyde siyasetini toplumsallaştıracak, örgütleyecek bir parti-kongre olma karar ve kararlılığımızı sürdüreceğiz. İşte kongrelerimizin, parti il ve ilçe örgütlerimizde temel atma işlevi göreceğini bir an bile akıldan çıkarmadan, unutmadan onun görev ve sorumluluğu ile Ankara İl kongremizi örgütlüyor ve halklarımızı tüm özgürlük demokrasi, sosyalizm güçlerini demokratik birlik, demokratik ittifak çağrımız doğrultusunda birleşik mücadeleye ve kongremize katılmaya çağırıyoruz."

'DAYANIŞMA İLE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Ardından söz alan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise "Sizi 21 Aralık'taki kongremize bekliyoruz. O kongreyi öyle coşkuyla yapmalıyız ki, bir daha arkadaşlarımızı, her seçim, kongre ve çalışma öncesi gözaltına alabilecek cesareti olmasın. Birlikte dayanışmayı büyütelim. Bizim emeklerimiz bitmez bir görevi devretmekte çalışmaya devam ederiz. Bu parti de demokratik siyaseti güçlendirmek için dayanışma ile yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz" dedi.