23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP Amed Kadın Meclisi kuruldu

HDP Amed Kadın Meclisi, "Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz, Denizlerin ruhu ile özgürlüğe yürüyoruz" şiarıyla kuruluşunu ilan etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Kadın Meclisi, "Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz, Denizlerin ruhu ile özgürlüğe yürüyoruz" şiarıyla kuruluşunu ilan etti. Bir otelde gerçekleştirilen programa, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekili Remziye Tosun ve Semra Güzel ile çok sayıda kadın katıldı.

Programın yapıldığı konferans salonuna Deniz Poyraz'ın fotoğrafı ile "Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz. Denizlerin ruhuyla özgürlüğe yürüyoruz" yazılı pankart asıldı.

'BARİKATLARI YIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
HDP Amed Kadın Meclisi'nin kuruluşunun ilan edildiği etkinlikte konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, iktidarın HDP'yi demokratik yollarla yenemediğini dile getirerek, "Derin ve kirli güçlerle başta kadınları ve partimizi hedef almış durumda. Biz kadınlara 'özgürlük mücadelesini vermeyin, kendi sisteminizi kurmayın, hedef alırız' diyorlar. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını buradan anlıyoruz. Çıkardıkları eylem planıyla da eşbaşkanlık sistemimizi hedef alarak, 'mücadele yürütmeyin' diyorlar. Erkek egemen zihniyetin, biz kadınlara özgür bir yaşam sunmayacağını biliyoruz. Örgütlülüğümüzle bu barikatları yıkmaya devam edeceğiz" dedi.

'KADININ BEYANI ESASTIR'
İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararından sonra iktidarın, kadın ve çocuklara yönelik düşmanlığını göstermeye devam ettiğini dile getiren Başaran, "Cinsel istismar suçunda, somut delil aranması için düzenleme yapıldı. Biz çok iyi biliyoruz, tecavüzün somut delili dedikleri şey, kadının beyanı olmayacak. İstismarın, tecavüzün delili olmaz, kadının, çocuğun beyanı esas alınmalıdır. Bu kazanımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar, AKP ve MHP ittifakının ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyor. HDP Kadın Meclisi olarak erk sistemin yarattığı şiddet, savaş, rant politikasına karşı mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

'ÇÖZÜM KADIN İTTİFAKI'
Çözümün kadın ittifakı olduğunu vurgulayan Başaran, şöyle konuştu: "Tam da bu nedenle kadın meclisini ilan edeceğiz. Kadınları evlere kapatmaya çalışanlara karşı Diyarbakır'dan mesajımızı, özgürlüğümüzü büyüterek vereceğiz. Denizlerin ışığıyla bu siyasete ses vereceğiz."

Konuşmanın ardından kadınlar, "Jin, jiyan, azadî" sloganları, alkış ve zılgıt eşliğinde halay çekti.