24 Eylül 2024 Salı

HDP: Adalet arayışından vazgeçmeyen avukatlara yapılan saldırı utanç vericidir

Ankara'da Açlık Grevleri İzleme Komisyonu'na polisin saldırısına ilişkin açıklama yapan HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "Adalet arayışından vazgeçmeyen avukatlara yapılan saldırı utanç vericidir" dedi.
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Açlık Grevleri İzleme Komisyonu'nun Adalet Bakanlığı önünde yapmak istediği eyleme polisin saldırısını kınayan açıklama yaptı.
 
Başaran, "Bu saldırı neticesinde, aralarında partimiz Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyeleri Kenan Maçoğlu ve Bülent Aşa'nın da aralarında bulunduğu dört avukat gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmışlardır. Polis şiddeti nedeniyle yaralanan avukatlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kırıntılara dönüşen hukuk sisteminde, adalet arayışından vazgeçmeyen avukatlara yapılan bu saldırı utanç vericidir" dedi.
 
Hapishanelerde açlık grevinde bulunan müvekkillerinin dışarıdaki sesi olan avukatlara yapılan bu saldırı, ülkenin mevcut yöneticilerinin "demir soğutmak" gibi bir niyetlerinin olmadığını, aksine toplumu kutuplaştıran zihniyetlerini sürdürme amacında olduklarını gösterdiğini ifade eden Başaran, "Ayrıştırıcı siyasete karşı hem müvekkillerinin hem de bu topraklarda yaşayan tüm yurttaşların yaşam ve savunma haklarını savunan avukatların yanındayız" diye belirtti.
 
Başaran, "İktidardan aldıkları cesaretle, demokratik hakkını kullanan muhalif kesime yönelik insanlık dışı şiddet uygulayan polislere, bir gün elbet yargılanacaklarını hatırlatıyor, hukuk ve insan hakları çizgisine dönmelerini tavsiye ediyoruz" diye kaydetti.