1 Ekim 2024 Salı

HDP: 107 yıllık acıları ve yası paylaşıyoruz 

Ermeni soykırımının 107. yılına ilişkin açıklama yapan HDP MYK, "107 yıllık acıları paylaşıyor, yaşanmış olan insanlık trajedisini yüreğimizin derinliklerinde duyuyor, o süreçte yaşamını yitirenleri bir kez daha hüzün ve saygıyla anıyoruz" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Ermeni soykırımının 107. yılında açıklama yaptı. Tarihsel hakikatlerle yüzleşmenin mağdur halklar ve inançlardan özür dilemek ve onarıcı adalet yollarına başvurmanın, birbirini anlamak ve tarihsel yaraları samimi bir yaklaşımla sarmak ortak bir gelecek için vazgeçilmez adımlar olduğu belirtilen açıklamada, "Vicdan ve adalet duygularını geliştirmek, acıları paylaşmak, demokratik, barışçı ve eşit bir geleceği birlikte kurabilmenin de yoludur" denildi.

Bu ülkeyi çoraklaştıran acılarla yüzleşmeyi ertelemenin, toplumsal barışa ve hakikatlerin konuşulmasına hizmet etmemek olduğu belirtilen açıklamada, "Bu topraklarda, bu coğrafyanın kadim halklarından olan Ermeni halkıyla ve Ermeni yurttaşlarımızla birlikte huzur içinde yaşamak son derece önemlidir. Aynı zamanda bölgemizin bir parçası olan Ermenistan devletiyle diplomatik, ticari, ekonomik ilişkileri geliştirmek halkların ihtiyacı ve çıkarınadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Anadolu ve Mezopotamya’nın kadim halkları olarak, 107 yıllık acıları paylaşıyor, yaşanmış olan insanlık trajedisini yüreğimizin derinliklerinde duyuyor, o süreçte yaşamını yitirenleri bir kez daha hüzün ve saygıyla anıyoruz" ifadeleri kullanıldı.