23 Eylül 2024 Pazartesi

HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu: Bu meydanlar Öcalan'ın sesiyle yankılanacak

Diyarbakır Newrozu'nda konuşan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Newrozun ortak dava ve direnişleri olduğunu belirterek, "Mutlaka bu meydanlar Öcalan'ın sesiyle yankılanacaktır" dedi.
Diyarbakır'da "Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız" şiarıyla gerçekleştirilen ve yüzbinlerin katıldığı Newroz kutlamasında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu konuştu.
 
Şenoğlu, "Kawanın evlatları Newroz ateşinin sıcaklığıyla hoş geldiniz. Newroz pîroz be. Yoldaşlar ve canlar sizlere Türkiye'nin emekçilerinden Newroz'un selamlarını getirdim. Türkiye'nin dört bir yanından işçilerin ve halkın selamlarını getirdim. Deniz Gezmişlerden, Mahir Çayanlarından ve İbrahimlerin yoldaşlarından selamlar getirdim. Newroz Kürdistan'ı aydınlatıyor. Newroz ışığı Türkiye'ye ve Ortadoğu'ya yol gösteriyor. Newroz bizim ortak davamız ve direnişimizdir. Şimdi Newroz'un kalbi Leyla Güvenin evinde ve zindanlarda atıyor. Nasır Yağızlarda atıyor. Newroz hakikattir. Newroz zülme karşıdır. Newrozun kalbi ve ruhu İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan'ın yanında atıyor. Sayın Abdullah Öcalan'ın barış ve özgürlük arayışı devam ediyor. Mutlaka bu meydanlar Öcalan'ın sesiyle yankılanacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Newroz ateşinin sıcaklığıyla ve coşkusuyla seçimlere gidiyoruz. Mutlaka bizler kazanacağız. Newroz mutlaka kazanacak ve tecrit kırılacaktır" diye konuştu.
 
KOMA PEL SAHNE ALDI
 
Şenoğlu'nun konuşmasının ardından Koma Pel'in sahne aldı. Seslendirilen şarkılarla yüzbinlerin buluştuğu Newroz alanında coşku doruğa ulaştı. Koma Pel'in seslendirdiği şarkılarla halaya duran yüzbinler, sürekli "Bijî Serok Apo" sloganları atarak, şarkılara eşlik etti.
 
Newroz kutlaması, Koma Pel'in konseri ardından sona erdi.