25 Eylül 2024 Çarşamba

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu gözaltına alındı

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, bu sabah evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. HDK, 'Yılmayacak, eksilmeyecek, tükenmeyeceğiz' dedi.

İstanbul polisi kentte çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Halkların Demoratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, saat 06.00 civarında evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefet suçlamasıyla açılan soruşturma açıldığı, Şenoğlu hakkında üç günlük gözaltı kararı verildiği öğrenildi. 

Bahçelievler'de de bir eve düzenlenen baskında bir kadın gözaltına alındı. HDP PM Üyesi Betül Ünsal'ın da havaalanında gözaltına alındığı öğrenildi. HDP İstanbul İl Yöneticisi Aysun Çeper'in de evi basıldı. Çeper, baskın sırasında evde bulunmuyordu.

HDP Gençlik Meclisi üyelerinin evlerin de baskınlar düzenlendi. Gözaltına alınanların isimleri henüz öğrenilemedi.

Gözaltına alınanların, Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

HDP PM Üyesi Betül Ünsal, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

'YILMAYACAK EKSİLMEYECEK TÜKENMEYECEĞİZ'
Şenoğlu'nun evine yapılan baskının ardından HDK'nin Twitter hesbından bir açıklama geldi.

Şenoğlu'nun gözaltına alındığını paylaşan HDK, "Zulüm çarkı dönmeye devam ediyor. Eşsözcümüz Sedat Şenoğlu gözaltına alındı. Bizler yalnızca bugünün değil, yarının da mücadelesini yürütenleriz. Yılmayacak, eksilmeyecek, tükenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HDK, Genel Merkez binasında saat 13.00'te gözaltı saldırısıyla ilgili basın açıklaması düzenlenleyecek.