23 Eylül 2024 Pazartesi

HBDH'den zırhlı araca bombalı eylem

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına karşı eylemlerini sürdüren HBDH Ceren Güneş Milisleri, Şırnak'ta devriye değişimi yapan zırhlı araca bombalı ve molotoflu eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ceren Güneş Milisleri, Rojava'ya yönelik faşist saldırıların hesabını sormaya devam ettiklerini ve bu kapsamda 1 Kasım akşamı Şırnak'ta eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

"Faşist devlet, Rojava'da ki vahşi suikastlarına aralıksız devam ediyor. Rojava devrimini boğmak için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor" denilen açıklamada, yalnızca suikastlar değil devrimi güçsüz düşürmek için tüm altyapıya hunharca saldırıldığı da kaydedildi.

Açıkça savaş suçları işlendiği vurgulanan açıklama, şöyle devam etti: "Milislerimiz ise faşist Türk devletinin saldırılarını cevapsız bırakmıyor. HBDH Ceren Güneş Milisleri olarak 1 Kasım akşamı Şırnak'ta düşmanı vurduk. Şırnak/Silopi'de, Nuh Mahallesi 8. caddede devriye değişimi yapan zırhlı araca dönük bombalı ve molotoflu eylem düzenledik.'Sınır ötesinde' istediği gibi katliam yapabileceğini sanan faşist devlete,'cephe gerisi'nin her türlü saldırımıza açık olduğunun mesajını verdik. Eylemimiz sonrası tüm mahallede olağanüstü önlemler alan polis, gece boyu tedirgin şekilde nöbetteydi. Milislerimiz başarılı bir şekilde alandan ayrıldılar. Yaşasın Rojava devrimimiz! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"