1 Ekim 2024 Salı

HBDH'den Foça Dağ Komando Tugayı’na sabotaj eylemi

HBDH milisleri, İzmir'de Foça Dağ Komando Tugayı’na sabotaj düzenlediklerini duyurdu. Diyarbakır'da polis karakolu hedef alınırken, İstanbul'da İSMEK'e bombalı eylem düzenlendi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İbrahim Kaypakkaya Milisleri, Foça Dağ Komando Tugayı’na düzenledikleri sabotaj eylemine ilişkin açıklama yaptı.

Buna göre, 18 Mayıs gecesi saat 23:50’de, İzmir’in Foça ilçesinde Dağ Komando Tugayı’na enerji sağlayan elektrik santraline sabotaj eylemi düzenlendi.

Eylem sonucunda tugayda elektrik tamamiyle kesildi ve uzun süre sağlanmadı. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çabaları da saatlerce sürerken büyük bir hasar meydana geldi.

HBDH İbrahim Kaypakkaya Milisleri, halkın büyük bir yıkımla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti, "Kendilerine yüzlerce, binlerce odalı saraylar kuran, yandaşlarına her türlü lüks hayatı yaşatan bu iktidarın ensesindeyiz" dedi.

"Onların karargahları da, unsurları da hedefimizdir" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Halklarımız için günler artık karanlık değildir. Günler faşistler için koyu bir karanlıktır artık. Halklarımız, geleceğini birleşik devrimde görüyor, örgütleniyor ve zafere yürüyor.  Düşmana hiçbir yerde rahat nefes alma imkanı bırakmayacağız! Düşman, hiç ummadığı yerde ve zamanda halkımızın devrimci öfkesinin neferlerini, yani bizi bulacak."

HBDH Rohat Dengdar Milisleri, 18 Mayıs günü saat 24.00 sıralarında Diyarbakır merkezde bulunan Huzur Mahallesi’nin polis karakoluna el bombaları ve havai fişeklerle eylem düzenledi.

HBDH Abdullah Ece Milisleri de, ISMEK binasına 19 Mayıs gecesi saat 22.00 sıralarında bombalı eylem düzenlediklerini duyurdu.