23 Eylül 2024 Pazartesi

HBDH'den Adana'da eylemler

9 Ekim uluslararası komploya karşı Adana'da eylemler gerçekleştirdiklerini duyuran HBDH Mehmet Halit Oral Milisleri, "Halkların kurtuluşu için kendini feda etmekten çekinmeyen devrimcilerin olduğu bir ülkede, özgürlüğe susamış emekçilerin mücadelesi mutlaka zafere ulaşacaktır" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mehmet Halit Oral Milisleri, Adana'da 9 Ekim komplosuna karşı eylemler gerçekleştirdiklerini duyurdu. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Faşist devlet, emperyalistlerin tüm desteğini alarak saldırıyor halklarımızın birleşik devrim mücadelesine. Yarım asırdır halka karşı savaşıyor düşman. Her türlü araçla, en acımasız yol ve yöntemlerle saldırıyor. Her gün kör karanlıklarda evlerimiz basılıyor. Her gün onlarca insanımız işkencehanelere çekiliyor, baskı ve şiddet görüyor. İşbirliği dayatmaları, ajanlaştırma faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Hepsi sadece ayakta kalabilmek için. Elinde çıplak zor araçlarından başka bir şeyi kalmayan bir düzen, asla ayakta duramaz!

"Emperyalistlerin planlayıp uyguladığı 9 Ekim uluslararası komplosu ile rehin alınan Kürt halk önderi Öcalan üzerindeki kopkoyu tecrit, zindanlarda ardı arkası kesilmeyen baskılar, her işçi-emekçi eylemine yönelik vahşi saldırılar, gün aşırı zindanlara atılan siyasetçiler, gazeteciler, devrimciler; hiçbiri bu faşist düzeni kurtarmaya yetmeyecek! Halkların kurtuluşu için kendini feda etmekten çekinmeyen devrimcilerin olduğu bir ülkede, özgürlüğe susamış emekçilerin mücadelesi mutlaka zafere ulaşacaktır. Bir kez daha selam olsun Ankara'nın göbeğinde düşmanın kalbine korku salan ‘Ölümsüzler Taburu'nun fedai savaşçılarına! Yolları yolumuzdur!

"Aynı feda ruhuyla kuşanmış olan Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin milisleri olarak, eylemlerimize aralıksız devam ediyoruz. HBDH Mehmet Halit Oral Milisleri olarak 9 Ekim uluslararası komplosuna karşı Adana'da eylemler gerçekleştirdik. 3 Ekim akşamı Adana merkezde, Yenibey Spor Gücü tesislerine pankart astık. Pankartımız ertesi güne kadar asılı kaldı. 4 Ekim akşamı ise bu kez polis noktasına saldırı düzenledik. Adana Barbaros Mahallesi, Manisalı Alibey Caddesi üzerinde bulunan polis noktasına bomba attık ve havai fişeklerle saldırdık. Noktada bulunan sivil polis aracını hedef aldık. Sivil polis, arabanın arkasına sinerek çatışma bölgesinden kaçtı. Milislerimiz çatışma sonrası başarılı bir şekilde eylem alanından uzaklaştılar. Kahrolsun 9 Ekim uluslararası komplosu! Selam olsun Ölümsüzler Taburunun fedai savaşçılarına! Tek yol birleşik devrim!"