30 Eylül 2024 Pazartesi

HBDH'den 14 Temmuz açıklaması: Özgürlük dolu günlerin başlangıcıdır

14 Temmuz Ölüm Orucu Direnişi'nin yıldönümünde açıklama yapan HBDH, "14 Temmuz direnişi, teslimiyet dolu günlerin bitmesi, özgürlük dolu günlerin başlangıcıdır" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), 14 Temmuz Ölüm Orucu Direnişi'nin yıldönümünde açıklama yaptı.

Diyarbakır Hapishanesi'nde 12 Eylül darbesinin zulüm politikasına karşı başlatılan direnişte Kürt devrimciler Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz'ın ölümsüzleştiğini hatırlattı. "14 Temmuz direnişi, teslimiyet dolu günlerin bitmesi, özgürlük dolu günlerin başlangıcıdır" dedi.

Açıklamada şöyle denildi:
"Adanmış militan olmak, koşullar ve zorluklar ne denli ağır olsa da asli olanın yerine getirilmesidir. 14 Temmuz ölüm orucu direnişçileri, özgür günlerin geleceği inancıyla bedenlerini ölüme yatırdılar. Ölüm orucu direnişi, özgürlük hayallerini dalga dalga ülkenin dört bir yanına yaydı. Zindan direnişi, dağlarda özgürlüğü için savaşanlara büyük bir ilham kaynağı oldu. Kararlılık, saldırı ruhu daha bir güçlenmiş, özgürlük ateşi daha bir güçlü harlanmıştır.
Özgürlüğün sözle gelmeyeceği bir gerçektir. 14 Temmuz direnişçileri, dünyaya bir devrimcinin bitmez tükenmez inadı ve umuduyla baktılar."

AKP-MHP iktidarının ezilenlere yönelik saldırılarına dikkat çekti, "Bugün her zamandan daha fazla Kemal Pir, M. Hayri Durmuş olmak gerek" dedi. 

"Özgürlük ve adalet yoksa yaşamın anlamının olmadığını anlamak demektir" diyen HBDH, açıklamasında şunları belirtti: "Her zamandan ve herkesten daha fazla Direniş olma, Eylem olma zamanıdır. Sokaklara, meydanlara dökülüp TC devletinin Heftanin işgaline karşı birleşik devrim bayrağı altında mücadele etmek demektir. Zalimin gözlerinin içine Kemal Pir’ce bakarak dövüşmek demektir. Öncü olmak, ilk slogan, ilk eylem olmak demektir."