30 Eylül 2024 Pazartesi

HBDH milisleri Sivas'ın hesabını sormak için eylem düzenledi

Sivas katliamının 29'uncu yılında eylem yapan HBDH Hasret Gültekin Milisleri, Gebze'de bir AKP'liye ait geri dönüşüm tesisine sabotaj eylemi düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Hasret Gültekin Milisleri, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir AKP'liye ait geri dönüşüm tesisine eylem düzenledi.

30 Haziran günü sabaha karşı gerçekleştirilen eylemde Gebze'de bir geri dönüşüm tesisinin hedef alındığını duyuran milisler, "Tesis AKP çetesine mensup bir kişiye aittir. Sabotaj sonrası tesis küle dönmüştür" bilgisini paylaştı.

2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşen Madımak katliamının bugün AKP-MHP eliyle sürdürüldüğü belirtilen HBDH açıklamasında, "Bu ülkenin nice sanatçılarını, aydınlarını, canlarını, Alevisini, Kürdünü katleden bu devlettir. Onlarla hesaplaşmak katliamların unutulmadığını göstermektir. Faşist Erdoğan, Madımak davasını zaman aşımından düşürdüğünde 'hayırlı olsun' derken aslında Tansu Çiller'in '...otelin etrafını saran vatandaşlarımıza hiçbir zarar gelmemiştir' sözünün devamını söylemişti" diye vurgulandı.

Söylenen sözleri ve yapılan katliamları unutmadıklarını vurgulayan HBDH milisleri açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Unutmayın! Bu hesap yarına kalır ama yanınıza kalmaz! Söylediğiniz sözlerinizi de, yaptıklarınızı da unutmuyoruz! Sesiyle gücümüze güç veren Hasretler olup üstünüze yürüyoruz! Sizlerle son nihai hesaplaşmamızda bizlerden af dileyeceksiniz! Sizlere Hasret Gültekin'i, Muhlis Akarsu'yu, Nesimi Çimen'i ve diğer canları hatırlatacağız! Ateşler içerisinde semaha duranlar bugünü ve yarını çoktan kazanmışlardır! Hasretlerin sesiyle zafere yürüyoruz! Bu savaşı biz kazanacağız! 2 Temmuz'un hesabını birleşik devrimimiz soracak!"