1 Ekim 2024 Salı

HBDH milisleri Esenyurt'ta AKP'lileri hedef aldı

HBDH Mehmet Ayvalıtaş Milisleri, Esenyurt'ta bir spor salonuna eylem düzenledi. Gündüz saatlerinde ses bombasıyla gerçekleştirilen eylemin, AKP'li encümen üyeleri içerideyken düzenlendiği açıklandı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mehmet Ayvalıtaş Milisleri, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan bir spor salonuna 25 Mayıs günü eylem düzenlediği açıklandı.

Gündüz saatlerinde ses bombasıyla gerçekleştirilen eylem sırasında, AKP'li encümen üyelerinin spor salonunda bulunduğu belirtildi. Milislerin eylemlerine AKP'lilerin silahlarla karşılık verdiği belirtilen HBDH açıklamasında, "Bunun üzerine milislerimiz ikinci bir bomba attılar. Olayda bir çetenin yaralandığı belirlendi. Milislerimiz olay yerinden başarılı bir şekilde uzaklaştılar" diye belirtildi.

HBDH milislerinin açıklamasında eylemin gerçekleştirildiği spor salonuna ilişkin şu bilgiler yer aldı: "Söz konusu spor salonu, AKP'li encümenlerin kirli işlerinin yürütüldüğü, ihale pazarlıklarının, uyuşturucu alışverişinin döndüğü bir mekandır. Her türden sosyal kurumu kendi menfaatleri için, pis ilişkileri için paravan olarak kullanmaktan çekinmiyor çürümüş iktidar sahipleri."

HBDH milislerinin halk düşmanlarının karşısında olduğu kaydedilen açıklamada, "Milislerimiz her yerde! Hiçbirinin peşini bırakmayacağız. İşledikleri suçların hesabını verecekler. Bu sebeple, Gezi halk ayaklanması sırasında katledilen yoldaşlarımızın adı olup faşizmin üstüne yağacağız. Faşizme, halklara karşı işlediği suçlar sebebiyle bedel ödeteceğiz. Bugün, Gezi'den intikam almak için insanları tutsak eden, Gezi direnişi davasını 'suçlular toplamı' olarak göstermeye çalışan faşist iktidardan sorulmadık hesabımız kalmayacak! Gezi direnişi onurdur! Sizler, onursuzluğunuzla bunu kirletemeyeceksiniz! Açtığınız davalarda, sokaklarda, meydanlarda, barikatlarda, her yerde sizleri yargılayacağız, hesap soracağız" denildi.