30 Eylül 2024 Pazartesi

HBDH Milisleri: Amed'de Suruç için polis devriyesi vurduk

HBDH Mordem Eriş Milisleri, Suruç katliamının hesabını sormak için Diyarbakır'da polis devriyesini vurdu ve şöyle dedi: "Sorulmadık hesabımız kalmayacak! Hiçbir katliamınız, işçi ve emekçi halklarımıza dönük işlediğiniz suçlarınız cezasız kalmayacak! Biz gücümüzü halkımızdan ve ölümsüzlerimizden alıyoruz."

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mordem Eriş (Vedat Bingöl) Milisleri "Suruç katliamının hesabını sormak" için 25 Temmuz gecesi Diyarbakır'da polis devriyesini vurduğunu duyurdu. 

Eyleme ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Seyrantepe TOKİ Konutları, Aziziye mahallesindeki polis devriyeleri milislerimizin hedefi oldu. Düşmanın hiç beklemediği bir anda iki ayrı koldan saldırıya geçen milislerimiz, bombalar ve havai fişekler kullandı. Saldırı ortasında kalan polis ekibinden ölü veya yaralı olup olmadığı konusu netleştirilemedi. Devriye aracı panik halinde kaçtı.

Polislerin kaçmasından sonra da milislerimiz alanda bir süre daha eylemlerine devam etti. Planlamaya uygun olarak güvenli bir şekilde kendi alanlarına çekildiler. Söyledik, yine söylüyoruz. Sorulmadık hesabımız kalmayacak! Hiçbir katliamınız, işçi ve emekçi halklarımıza dönük işlediğiniz suçlarınız cezasız kalmayacak! Biz gücümüzü halkımızdan ve ölümsüzlerimizden alıyoruz. Yoksul halklarımızın öfkesi olarak sizi her yerde bulacak ve cezalandıracağız!

Birleşik devrimimiz kazanacak! Biz kazanacağız! İleri, Daha İleri!"