30 Eylül 2024 Pazartesi

HBDH milisleri: 2 Temmuz'u mücadele günü yapalım, savaşalım, kazanalım

HBDH Nesimi Çimen Milisleri, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Madımak Oteli'nde 33 kişinin yakılarak katledilmesinin yıldönümü dolayısıyla İstanbul Başakşehir'de bir ticaret merkezinin deposuna sabotaj eylemi düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Nesimi Çimen Milisleri, İstanbul Başakşehir'de sabotaj eylemi gerçekleştirdi.

30 Haziran günü gerçekleştirilen eylemde bir ticaret merkezinin deposunun hedef alındığı belirtilen açıklamada, "Çıkan yangında alevler kısa bir süre sonra iş merkezini sararak maddi hasara yol açtı" denildi.

Sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla yapılan eylemle ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Halkımız, emekçiler, Aleviler, Kürtler... 2 Temmuz, 29 yıl önce Sivas/Madımak'ta faşist katil çetelerin devlet desteği ile insanları yakarak katlettiği günün tarihi. Ama bu tarih bir yas günü değildir. Bu tarih faşizme karşı mücadele tarihidir. Bugün içimizdeki ateşi saraylara, çetelere, faşistlere yöneltme günüdür. Katil devletin Alevi halkını hedef alarak televizyonlarda canlı canlı izlettirdiği katliamın hesabını soruyoruz. Devlet, Alevileri katlederek bütün ezilenlere, işçilere, emekçilere mesaj vermek istedi. O günden bugüne mücadelemiz hiç değişmedi. Onların vermek istediği mesajları tuzla buz ettik, yok ettik. Daha fazla savaşmaya devam edeceğiz.

"Bugün Türkiye bir halklar ve inançlar hapishanesidir. Bizler, Nesimi Çimen Milisleri olarak bu hapishanenin bir duvarını daha yıkıyoruz. Zafere kadar savaşımız sürecek ve faşizmi yıkacağız. Yakılan canlarımızın hesabını tek tek soracağız!

"2 Temmuz'u mücadele günü yapalım, savaşalım, kazanalım!"