7 Ekim 2024 Pazartesi

HBDH Mardin ve İstanbul Gazi Mahallesi'nde sabotaj eylemleri düzenledi

HBDH milisleri, 14 Temmuz günü Mardin'de bir bekçiye ait araca sabotaj eylemi düzenlerken, İstanbul Gazi Mahallesi'nde de baz istasyonunu yakarak imha etti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri dün Mardin ve İstanbul'da eylemler düzenledi.

Mardin'in 13 Mart Mahallesi'nde sarayın ve sömürgeciliğin bekçiliğini yapan bekçi Orhan Yıldız'a ait 47 ACY 76 plakalı şahsi araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini duyuran HDBH Kürdistan Milisleri, "Kürdistan'da sömürgeci güçlerin Amed zindanında dayattığı köleleştirme siyasetine karşı bedenlerini özgürlük mücadelesinin direniş ve onur tarlasına çeviren, 'yaşamak direnmektir' sloganı ile 39 yıldır özgürlük mücadelesinin tohumlarını eken 14 Temmuz ölüm orucu direnişçilerini selamlıyoruz.

"Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Ali Çiçek yoldaşların iradesi bugün devasa bir halk hareketi iradesine dönüştü. Aynı zamanda onların adları sadece Kürdistan'da değil bugün Türkiye işçi ve emekçilerinin de kurtuluşu olan birleşik devrimimizin temelleri oldular.

"HBDH Kürdistan milisleri olarak bugün hala zindanlarda açlık grevi eylemleri ile bedenlerini açlığa yatıran 14 Temmuz'un yolundan ilerleyen direnişçileri selamlıyoruz" dedi.

HBDH Emrah Yıldızer Milisleri de aynı gün İstanbul Gazi Mahallesi Son Durak'ta bulunan mobil baz istasyonuna sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonrası baz istasyonu yanarak imha oldu.

Yapılan açıklamada, "Devletin katliam, çeteleştirme, ajanlaştırma, uyuşturucu temini ile devrimci değerlere her gün özel olarak saldırdığı Gazi Mahallesi devrimcilerin, yurtseverlerin direniş kalesidir. 40 yıl önce Amed zindanında nasıl ki her türlü zulme ve işkenceye karşı devrimcilerin cevabı direniş olduysa, 14 Temmuz ölüm orucu direnişi ile faşist abluka dağıtıldıysa, bir 14 Temmuz'un yıldönümünde daha ilan ediyoruz ki, Gazi'de de kazanan direniş ve birleşik devrim olacak.

"Gazi halkını, gençlerini bu çürümüş, çökmekte olan faşizme karşı devrimci seferberlik hamlemize davet ediyoruz. Faşizmin anladığı dil eylemin dilidir.

"Eylemimiz Emrah Yıldızer (Dewran Gilidax) milisleri olarak 14 Temmuz direnişçilerin anısına gerçekleştirilmiştir" denildi.