23 Eylül 2024 Pazartesi

Hayvana şiddeti engellemek için eğitim çalışması

Hayvanlara Adalet Derneği, hayvana şiddete dikkat çekmek için başlattıkları ve 11 okulda gerçekleştirdikleri çalışmaya değinerek 2020 sonuna kadar İstanmbul'daki tüm okullarda aynı eğitim çalışmalarını yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Hayvanlara Adalet Derneği, okullarda verdiği hayvan hakları bilinçlendirme toplantısına ilişkin CİSST Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Basın açıklamasını Avukat Melike Özdemir Ballı okudu. Ballı, hayvana şiddetin arttığını belirterek "Hayvan hakları mücadelesini hayvanat bahçelerine, yunus parklarına, deney laboratuvarlarına, mezbahalara taşımamız gerekirken; henüz sokaklarda birlikte yaşadığımız kedileri ve köpekleri koruyamadığımız, hatta korumak bir yana, devlet ve bazı bireyler nezdinde onları yok etmenin uygunluğunun tartışıldığı bir noktadayız" dedi.
 
Hayvana şiddet suçlarına caydırıcı yaptırımlar gelmesi için mücadele etmeye devam ettiklerini vurgulayan Ballı, "Sürdürdüğümüz bu hukuk mücadelesi belki bazı hayvanlar bakımından olumlu somut sonuçlar doğuracaktır ancak; totalde hayvan hakları mücadelesinin başarıya ulaşması toplumun dönüşümü ile gerçekleşecektir. Toplumu dönüştürmenin en etkili yolu da eğitimdir" diye kaydetti.
 
Bu amaçla; yetişkinler ve üniversite öğrencileri için İstanbul genelinde anaokulundan lise seviyesine kadar tüm okullarda eğitim çalışmalarına başladıklarını belirten Ballı, İstanbul'da şu ana kadar 11 okula gittiklerini ve 2020 yılının sonunda kadar İstanbul'daki tüm okullara gitmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
"Bu eğitim çalışmalarında çocuklara, hem hayvan hakları mücadelesinin kapsamını anlatmaya hem de onlarda hak, adalet ve özgürlük bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar gittiğimiz 11 okulda, hayvan hakları mücadelesi açısından geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çok güzel anlar yaşadık ve geri dönüşler aldık. Hayvan hakları mücadelesinde dip dalganın çok kuvvetli geldiğini söyleyebiliriz" diyen Ballı, çalışmalarını Türkiye genelinde tüm çocuklara ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.