21 Eylül 2024 Cumartesi

Haytaoğlu davasında savcı mütalaasını açıkladı

Azra Gülendam Haytaoğlu'nu katleden Mustafa Murat Ayhan'a ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, failin "Nitelikli kasten öldürme" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından cezalandırılmasını istedi. 

Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu katleden Mustafa Murat Ayhan'ın "nitelikli kasten öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "hırsızlık" suçlarından yargılandığı davanın dördüncü duruşması Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Fail Ayhan duruşmaya tutuklu olduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, taraf avukatları ve Haytaoğlu'nun ailesi duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak failin cezai sorumluluğunun tam olduğuna ilişkin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nden gönderilen rapor mahkeme heyetine sunuldu. Sanık avukatı rapora itiraz ederek fail için tekrar rapor alınmasını istedi. Yeni rapor talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Rapora ilişkin söz alan fail Ayhan, rapor düzenlenirken kendisine sadece pişman olup olmadığının sorulduğunu ve başka bir değerlendirme yapılmadığını iddia etti. Pişman olduğunu öne süren fail, "cinsel saldırı" suçuna ilişkin "Maktulle aramızda herhangi bir cinsel olay yaşanmadı. İstemeden maktulün ölümüne sebep oldum, bunu kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mütalaasını açıklayan savcı, Ayhan'ın "Nitelikli kasten öldürme" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından cezalandırılmasını, "Hırsızlık" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ise beraatını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamın ve taraflara savunma yapmak için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi.