22 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları İzmir'de yöre dernekleriyle bir araya geldi

İzmir'de yöre dernekleriyle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, batıda kent uzlaşısının gerçekleşebileceği her yerde bunu zorladıklarını dile getirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İzmir'de yöre dernekleriyle bir araya geldi. Söz alan Hatimoğulları, Bu salonda Türkü, Kürdü, Arabı, göçmeni birçok halktan insan, Alevi, Sünni birçok inançtan insan bir arada, bugün bizler dostça bir kahvaltı ediyoruz. Türkiye'nin esasen özlediği tablo" dedi.

Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerini işaret eden Hatimoğulları, kadınlar olarak örgütlenmeye, haklarını talep etmeye, özgürlük için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Şubat deprem katliamının ardından Erdoğan'ın tüm suçu kendi üzerinden atarak yerel yönetime yıkarak halkı oy için tehdit ettiği konuşmayı hatırlatan Hatimoğulları, "Yerel yönetimleri hangi parti yönetirse yönetsin yapı denetimi konusundaki yetersizliği asla affedilemez" dedi.

İzmir'de de kent uzlaşısı ile devam edeceklerini belirten Hatimoğulları, ayrıca ekolojik demokratik bir anlaşıyla kentin ve Türkiye'nin yönetilmesini istediklerini dile getirdi. Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Esas olan 1 Nisan'dan itibaren siz değerli kurumlarla birlikte, seçimlerde işbirliği sağlayacağımız güçlerle birlikte nasıl bir Türkiye'nin, nasıl bir İzmir'in hayalini kuruyoruz, bunu nasıl inşa edeceğimizi hep birlikte konuşmak istiyoruz. Sadece seçim kazanmak değil ülkemizi kazanmak, demokrasiyi kazanmak istiyoruz. Bizlerin batıda kent uzlaşısının gerçekleşebileceği her yerde kent uzlaşısını zorladığımızı bilmenizi istiyorum. Seçim başarısıyla gerek batıda gerekse Kürdistan'da bizler halkların ezilen ve sömürülenlerin hayali olan ülkeyi, demokratik cumhuriyeti kurmak için önemli bir adım atmış oluruz."