25 Eylül 2024 Çarşamba

Hatay'da Yeşil Sol Partililere jandarma saldırısı

Jandarma Hatay'da seçim çalışması yürüten Yeşil Sol Partilileri darp etti, duruma tepki göstermek için yapılan açıklamada olayın takipçisi olunacağı vurgulandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) Antakya'da seçim çalışması yürüten gönüllüleri jandarmalar tarafından darp edildi. Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Şirin Nur Vural, Semih Aksakal, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Hatay Barosu, darp olayına ilişkin Serinyol Mahallesi'nde açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) üyesi Hasan Özgün, saldırıyı yapanlardan yargı önünde hesap soracaklarını belirtti ve "Herkesi Yeşil Sol Parti gönüllüsü olmaya davet ediyoruz" dedi.

Hatay Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Ali Bilgin ise, kozları biten iktidarın Yeşil Sol Parti ve HDP bileşenlerine saldırmaya başladığını belirterek, "Tüm yasal düzenlemeleri unutup iktidarın güvenlik gücüymüş gibi hareket ediyorlar. Dünkü eylemi bu şekilde okuyoruz. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve takipçisi olacağız. İktidarlar gider hesap vermek zorunda kalırsınız. O yüzden yasaya uygun davranın. Yasadan doğan haklarımızın önüne geçemezsiniz. Bunun da hesabını mutlaka soracağız" ifadelerini kullandı.

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Şirin Nur Vural ise, partililere yapılan saldırıyı kınayarak, "Bizler her zaman, her alanda, her yerde, dün olduğu gibi bugün de, yarın da mücadeleyi devam ettireceğiz" dedi.

Açıklama "Bizler buradayız, Yeşil Sol'dayız" sloganıyla son buldu.