23 Eylül 2024 Pazartesi

Hasta tutsak Yılmaz Özalp son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutsakken kalp krizi geçiren ve dün yaşamını yitiren ağır hasta tutsak Yılmaz Özalp son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutsakken 5 Ağustos'ta kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün sabah yaşamını yitiren Yılmaz Özalp defnedildi. Sabah saatlerinde hastaneden alınan Özalp'in cenazesi, dini vecibelerinin yerine getirilmesi için Kadifekale'de bulunan camiye getirildi. Burada cenaze namazı kılındıktan sonra cenaze, "Şehit namırın" sloganları ile Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesi Mezarlığı'na defnedilmek üzere yola çıktı. Törene, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü ve çok sayıda kişi katıldı.

HDP Manisa İl Örgütü yöneticileri cenazeyi Salihli'nin girişinde karşıladı. Daha sonra Özalp, annesi ve kardeşinin gömüldüğü mezarda gömüldü. Burada konuşan İzmir Din Alimleri Derneği Sözcüsü İmam Ferzende Deniz, "Bugün 21'inci yüzyılda hala ölümler yaşanıyor. Allah, 'Bir insanı öldürmek, bütün insanları öldürmek demektir' diyor. Bu kardeşimiz tutsaktı. Belki onu yaşatmak için daha çok şey yapılabilirdi. Ama yapılmadı. Ailenin başı sağ olsun, Allah günahlarını affetsin" dedi.