30 Eylül 2024 Pazartesi

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi: Cihat Özdemir tahliye edilsin

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, Cihat Özdemir'in birçok kronik ve yaşamını olumsuz yönde etkileyen hastalıkları ve tiroid kanseri nedeniyle risk altında olmasından kaynaklı tahliye edilmesini istedi.

Hasta Mahpuslara Özgürülk İnisiyatifi, Kırıkkale F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde kalan hasta tutsak Cihat Özdemir'in durumunu dissak çekti.

Yapılan yazılı açıklamada, Cihat Özdemir'in 20 yıldır hapishanede olduğu, sağlıksız koşullardan ve yeterli tedavi ve teşhis olanaklarına ulaşamamaktan kaynaklı birçok kronik hastalığının meydana geldiği belirtildi.

Özdemir'in beyninde 4 cm'lik nodül, teşhisi konulamamış bayılmalar, hipermetrop, kuru göz, bel ve boyun fıtığı, kronik otit, yüzde 30 işitme kaybı, boyunda ve testiste kist, varikosel, pankreas enzim eksikliği, iç hemoroid, kronik venöz yetmezliği ve reflüler, kronik gastrit, böbrekte büyümeye devam eden 11 mm'lik nodül, her iki dizinde menisküs, prostat ve son olarak da troid kanseri hastalıkları bulunduğu kaydedildi.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, Cihat Özdemir'in birçok kronik ve yaşamını olumsuz yönde etkileyen hastalıkları ve tiroid kanseri nedeniyle risk altında olmasından kaynaklı olarak tahliye edilmesi ve tedavisine dışarıda daha sağlıklı koşullarda devam edilmesi gerektiğini vurguladı.