21 Eylül 2024 Cumartesi

Haramidere'de İranlı kadına tecavüz saldırısı

İstanbul'un Haramidere bölgesinde ailesiyle yaşayan İranlı bir kadın, çalıştığı güzellik salonu patronunun kendisini seks işçiliğine zorladığını anlatarak, kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.

İstanbul'un Esenyurt Haramidere bölgesine ailesiyle birlikte göç eden İranlı bir kadın, çalıştığı güzellik salonu patronunun arkadaşları tarafından toplu tecavüz saldırısına uğradı. 

Kadın, İran'daki #MeToo hareketi üyelerine, patronun arkadaşı olan Metin Karabayır isimli erkekle evlendirilmeye çalıştığını ama kabul etmediğini belirterek, Karabayır'ın ısrarları yüzünden yemek davetini kabul etmek zorunda kaldığını anlattı. Karabayır'ın arkadaşlarının da gittikleri mekana geldiğini belirten kadın, bunun sonucunda eve dönmek istediğini ancak Karabayır ve arkadaşlarının kendisini bayıltarak kendi evlerine götürdüğünü söyledi. Kendine geldiğinde Metin Karabayır'ın ona tecavüz ettiğini gören kadın, Karabayır'ın polise gitmesi durumunda kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini dile getirdi. İsmi öğrenilemeyen güzellik salonu patronu bu olay sonrası kadına, yanında çalışan kadınları para karşılığında arkadaşlarıyla tanıştırarak, seks işçiliğine zorladığını ve tecavüz saldırısına aracı olduğunu itiraf etti. 

Kadın, tecavüz saldırısı sonrası hamile kaldığını ve yaptırdığı merdiven altı kürtaj sonucu ciddi ağrılar çektiğini belirtti. Korkudan polise gidemeyen ve işini bırakan kadın, akrabalarının durumu öğrenmesinden korkarak İran'a dönemediğini dile getirdi. Kadın, ölüm tehditleri almaya devam ettiğini söyleyerek, hukuki desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

İran'daki #MeToo hareketi, kadına ve dava sürecine destek olmak için aşağıdaki mail adreslerinden kendileriyle iletişime geçilebileceğini duyurdu: Me.too.movement.iran@gmail.com
shaghayegh.artwork.s@gmail.com