30 Eylül 2024 Pazartesi

Hamile kadına saldıranlara hapis cezası

Hamile kadının olduğu araca saldıran baklavacı kardeşlerin yargılandığı davada karar belli oldu.

Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu araca 6 Temmuz 2019'da saldırdıkları için tutuksuz yargılanan baklavacı Hasan ve Hüseyin Sel kardeşlerin davasının karar duruşması İstanbul Anadolu 59'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya müşteki Yunus Emre Bahçıvan ve avukatı Abdullah Adem Yavuzarslan ile sanıkların avukatı Devrim Dinç katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan Yunus Emre Bahçıvan, şikayetinin devam ettiğini söyleyerek, "Bizi yolumuzdan alıkoyan, canımıza kast eden ve bize sıkıntı çıkaran, hayatımızda hiç yaşamadığımız şeyleri bize yaşatan insanlardan şikayetçiyiz" dedi.

'BU KABUL EDİLEMEZ'
Bahçıvan'ın avukatı Abdullah Adem Yavuzarslan, toplumun vicdanının rahatlatacak bir karar verilmesini beklediğini söyledi.

Tekrar söz alan Yunus Emre Bahçıvan, "Hürriyet istediğimiz zaman istediğimizi yapabilmektir. 34 saniyelik bir süre çok basit görünüyor. Biz bu araçtan çıkmış olsaydık canımıza kast edilecekti. Bu meşrulaştırılmaya, normal gösterilmeye çalışılıyor. Bu hususları kabul etmiyoruz. O zaman bir dakikanın altında hürriyete kast edilecek suçlar normal gösterilecektir, bu kabul edilemez" diye belirtti.

MAHKEME CEZAYI ERTELEDİ
Mahkeme kısa bir ara verdikten sonra kararını açıkladı. Mahkeme, Sel kardeşlere "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verdi. "Ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması" suçundan ise kardeşlere 10'ar ay hapis cezasına karar veren mahkeme, sanıkların bu cezasını erteledi. Mahkeme, şikayetçilerin şikayetlerinden vazgeçmeleri nedeniyle sanıklar hakkında, "mala zarar verme" suçundan açılan davanın düşürülmesine hüküm etti.

NE OLMUŞTU?
Seydioğlu Baklava'nın sahipleri Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler, 6 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Pendik'te 7 aylık hamile Ayfer Bahçıvan ve eşi Yunus Emre Bahçıvan'ın içinde bulunduğu araca saldırdı. Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler, bu saldırı nedeniyle Anadolu Adliyesi 59'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 ayrı suçtan 5 yıl 4 aydan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Olayın ardından tutuklanan iki kardeş, davanın 30 Temmuz 2019 tarihinde görülen ilk celsesinde, müştekilerin olaya ilişkin çektikleri görüntüyü kolluk gücüne teslim ederek güvence altına aldıkları, dolayısı ile sanıkların delil karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliye edilmişlerdi.